ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH enorm gemazzeld tegen GHVV'13,  door  de volle buit alsnog binnen te halen in de seizoensouverture.

Voorafgaand:

Na een moeizaam verlopen voorbereiding werd er onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Rene Eyra ,  het seizoen geopend tegen GHVV'13 de winnaar van de 2e periodetitel van het afgelopen seizoen.

De Zuid-Beijerlanders kunnen hun borst nat maken met de indeling in de poule des doods .  In de 4e klasse F stuiten de Herculianen onder andere op ploegen  als  Rijnmond Hoogvliet Sport , Hekelingen , Botlek , WCR en natuurlijk  s-Gravendeel en  een versterkt Zinkwegse Boys waar spits Simon van Rheeden terugkeerde van NSVV.

De aanvallers Jarno van der Heiden en Koen de Koning werden deze middag node gemist , hierover later meer.

Wedstrijdverloop:

Op een zonovergoten sportcomplex  Hercules floot dhr A.J.P. Vijverberg  af om 14:30 uur.

Het eerste kwartier was voor ZBVH , zoals van te voren afgesproken werd de tegenstander direct bij de opbouw onder druk gezet, de rood zwarten waren dan ook in die beginfase het meest in balbezit. Linksback Mark Burger speelde fel op de bal en ging voorop in de strijd.

In de 2e minuut mocht nieuweling Thom Ridderbos aanleggen voor een vrije trap die  naast het doel werd geschoten, 10 minuten later werd opnieuw Ridderbos plotseling vrijgezet voor de doelman  van de tegenstander  echter nu gooide buitenspel roet in het eten .

Dat waren meteen de enige aanvallende wapenfeiten van de eerste helft van de thuisploeg.  Want het  ontbrak aan stootkracht en snelheid voorin deze middag .

De grote sterke spits Mart Konijnendijk moest er al na 20 minuten af vanwege een opspelende liesblessure, verder ontbraken voorin de creatieve vormgever Jarno van der Heiden en de fanatieke aanjager  Koen de Koning .

Het leek wel of bij sommigen de pijp al na 20 minuten leeg was bij ZBVH, er werd nauwelijks meer druk gezet en met name de aanvoerder van GHVV'13 kreeg steeds meer ruimte van de steeds passievere  thuisploeg.

In de 26e minuut kwam ZBVH  goed weg toen de rechterspits van GHVV'13 een messcherpe voorzet gaf waar hun spits net te laat bij was.

Deze gemiste kans bleek kort daarna slechts uitstel van executie.

Het was opnieuw deze  rechterspits die teveel ruimte kreeg om voor te geven en dit keer was de luchtmacht uit Geervliet wel paraat waardoor GHVV'13 kort voor rust op 0-1 wist te komen . Met deze stand werd kort daarna de kleedkamer opgezocht na het rustsignaal.

Kort na rust voorkwam ZBVH doelman Yarno Teuling met een uitstekende reflex een zekere 0-2 achterstand ,

Teuling die teruggekeerd is op het oude nest toonde zich deze middag een betrouwbare sluitpost.

Op het middenveld blonk de pas 17- jarige Marnix Pitt uit door niet alleen ballen te veroveren maar tegelijkertijd ook ijzig kalm te blijven in balbezit , de Zuid-Beijerlanders mogen zich gelukkig prijzen met zo n groot talent in de gelederen.

Door het uitblijven van de gelijkmaker en het ontbreken van aanvallers op de reservebank was trainer Rene Eyra genoodzaakt een centrale verdediger naar het front te sturen teneinde nog iets te forceren.

Het bleek een gouden zet want niemand minder dan Robbin Snijders kwam een kwartier voor tijd als stormram in het veld . Robbins  vader en opa ;  Karel Snijders ,  waren allebei jarenlang gevreesde spitsen en topscoorders in een ver verleden bij s.v. Piershil.

Het leek wel of de vlam in de pan schoot door het fanatieke spel van de geblokte fysiek sterke Snijders, de verdediging van de gasten raakten helemaal van slag .

Wie anders dan vuurvreter Snijders strafte het geklungel bij de tegenstander af door de 1-1 aan te tekenen goed 10 minuten voor het einde.

En wat werkelijk niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde in de absolute slotfase,  nadat spits Jimmy Andeweg werd gevloerd in het strafschopgebied mocht zijn tweelingbroer  Mike aanleggen voor een penalty, Mike schoot de bal feilloos met zijn linker in de rechterhoek 2-1 !

Conclusie

ZBVH profiteert optimaal deze middag door een laat foutenfestival van de tegenstander af te straffen.

De verdediging en het middenveld stonden deze middag als een huis , als de aanval ook weer compleet is kunnen de Herculianen zomaar weer eens gaan meedoen in de top 5, helemaal met de multifunctionele  Snijders als pinchhitter achter de hand.