ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Na twee vrije weekenden was ZBVH afgelopen zaterdag de gastheer voor vv Abbenbroek uit Voorne Putten de nummer 6 op de ranglijst in de 4e klasse F.

Voorafgaand;

ZBVH had wat goed te maken na het debacle in de uitwedstrijd op Abbenbroek waar  op 8 oktober vorig jaar  met 2-0 werd verloren tegen een tiental van Abbenbroek na hun vroege rode kaart in de 20e minuut.  De totale gelatenheid waarop werd verloren was werkelijk stuitend . De weken daarop volgend werd een vrije val ingezet met een zeer teleurstellende  11e plaats op de ranglijst werd de winterstop ingegaan.

Maar amper vijf maanden na het echec op Abbenbroek ziet de wereld er plotseling heel anders uit voor de Herculianen ,  vanaf begin dit jaar  spelen de Rood-Zwarten immers in een 5-3-2 systeem  en wonnen vervolgens  3 wedstrijden op rij.

Het wedstrijdverloop;

Onder leiding van dhr A Visser werd er om 14:30 uur afgefloten op sportpark de Hercules.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd  was zeer matig en vooral  aftastend tussen 2 ploegen die vrijwel dezelfde speelstijl hanteren. Dat wil zeggen loeren op een foutje van de tegenstander om vervolgens in de omschakeling razendsnel toe te slaan.

Een speelwijze die weliswaar niet aantrekkelijk oogt maar dodelijk efficiënt kan zijn dat bewijst  het kleine Union Berlin de verrassende nummer 3  uit de Bundesliga.

In de 21e minuut kwam de 1e kans voor ZBVH toen  een fraai  genomen indraaiende vrije trap vanaf links op het hoofd kwam van de naar voren gekomen centrale verdediger Jasper Barendrecht  echter zijn kopbal belande op de paal ,  bovendien werd er afgefloten voor buitenspel.

Aan de ander kant kwamen de bezoekers nauwelijks in de buurt van ZBVH doelman Sven van den Hoogen. De voorwaartsen van vv Abbenbroek die in de heenwedstrijd nog geen strobreed in de weggelegd werden , liepen dit keer tegen een hermetisch gesloten defensie op van de thuisploeg.  De jarige Twan Breure gaf weer voortreffelijk leiding aan de centrale verdediging deze middag.

De thuisploeg kwam  verdiend op voorsprong in de 35e minuut. Het was de weer uitstekende spelende  Jimmy Andeweg die vanaf rechts met een harde lage voorzet  Marvin v.d. Meijde perfect in de loop in stelling bracht , laatste genoemde ronde keurig af door de bal in keer langs de keeper te schieten ;  1-0!

Het spel werd daarna steeds ruwer , met veel overtredingen leek het of Abbenbroek het tij probeerde te keren maar ZBVH liet zich niet van de wijs brengen.

Op het middenveld speelde Sander van Pelt weer een ijzersterke wedstrijd als stofzuiger en vormgever  , eindelijk bevrijd van blessureleed wordt hij met de week beter met zijn talloze onderscheppingen en prachtige passes over grote afstanden.

Kort voor het rustsignaal werd het bijna 2-0 door opnieuw Marvin v.d. Meijde , dit keer werd zijn kopbal van de lijn gehaald door de keeper van Abbenbroek.  Vervolgens was er nog een kanonskogel van Jasper Notenboom die namens de thuisploeg maar net over schoot . Met een 1-0 stand klonk het rustsignaal .

Net na  rust was opnieuw  Marvin v.d. Meijde tot twee keer toe dicht bij zijn 2e goal maar zijn kopballen gingen net naast.

In die fase verscheen Jimmy Andeweg plotseling alleen voor de keeper echter zijn inzet ging wild over het doel van de tegenstander.

Het leek opnieuw een slotfase van billenknijpen te worden voor de aanhang van ZBVH ,  de thuisploeg lijkt er patent op te hebben om de tegenstander onnodig lang in leven te laten door kans op kans te laten liggen.

Zo kon het gebeuren dat de gasten toch een speldenprik uit konden delen met schot over het doel van Sven van den Hoogen.

Maar niemand minder dan Marvin van de Meijde gooide definitief het slot op de deur door de bevrijdende 2-0 te scoren met nog een goede 20 minuten te spelen.

Het verzet van Abbenbroek was daarna definitief gebroken .

Het geroutineerde spitsenkoppel van ZBVH in de vorm van Jimmy Andeweg en Marvin v.d. Meijde , raakt  steeds beter op elkaar ingespeeld , enerzijds is het Andeweg die creëert met zijn acties en anderzijds ontpopt  v.d. Meijde zich steeds meer  als de koele afmaker die zich  altijd eerst slim in kansrijke positie manoeuvreert.

Het werd uiteindelijk de middag van dit koningskoppel toen na wederom prachtig voorbereidend werk van Jimmy Andeweg laatst genoemde  de weg  baande voor de 1e  hattrick van Marvin v.d. Meijde 3-0 !!

Conclusie:

Door de 4e overwinning op rij ligt ZBVH zelfs  op koers voor de 2e periodetitel , volgende week is er wederom een vrij weekend en op 18 maart speelt ZBVH thuis tegen Fortuna Be Quik de Korendijkse El Clasico.