ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH de gedoodverfde titelkandidaat Stellendam de ongeslagen status ontnomen.

Voorafgaand :

Bij ZBVH keerde aanvoerder Mark Burger terug in de basis na een blessure . Ook had de na dit seizoen naar WFB vertrekkende trainer Rene Milot , opnieuw een plaats  ingeruimd achter de spitsen voor het talent Jarno van der Heiden na zijn uitstekende invalbeurt en doelpunt op Zwartewaal vorige week.

Het gaat dit seizoen voor de wind bij de tegenstander Stellendam. De rood-witten uit het vissersdorp op het eiland Goeree Overflakkee waren voor dit duel dit seizoen nog ongeslagen in de vierde klasse F.

De tegenstander van vanmiddag had voor het duel een voorsprong van maar liefst vijftien punten opgebouwd op de nummer twee van de competitie GHVV’13. Het lijkt daarmee een kwestie van tijd tot dat Stellendam zich in de derde klasse zal melden.

Wedstrijdverloop;

Vanaf de aftrap werd duidelijk waarom Stellendam de oppermachtige koploper is , met dominant spel werd ZBVH meteen alle kanten opgestuurd.  Stellendam heeft een uitgebalanceerde ploeg zonder zwakke punten en voorin loopt de lepe geroutineerde spits Arie Bravenboer rond.

Toch was het de thuisploeg  die de score opende via Jarno van der Heiden al na acht minuten. Op identieke wijze als de week ervoor tegen Zwartewaal mocht hij aanleggen voor een vrije trap op circa 20 meter van het doel. En opnieuw krulde hij de bal met zijn fluwelen linkerbeen werkelijk weergaloos over de rood-witte muur heen naast de verbouwereerde keeper 1-0 !!

Daarna had Stellendam gedurende de gehele  eerste helft de bal . De Stellendammers lieten met dominant verzorgd voetbal zien waarom ze klaar zullen zijn voor promotie naar de 3e klasse.  Toch wisten de rood-witten geen gaatje te vinden in de hechte defensie van ZBVH die weer onder de voortreffelijke  leiding  stond van abwehrchef Twan Breure.

Stellendam kreeg wel diverse kansen maar altijd weer was de solide doelman Sven van den Hoogen een sta in de weg, de ZBVH doelman behoede zijn ploeg tot 2 keer toe voor de gelijkmaker en is bezig aan een sterk seizoen.  Toch was ZBVH ook nog twee keer gevaarlijk via Jarno van der Heiden (kopbal) en Marvin van der Meijde ( schot over). Met hangen en wurgen werd de 1 -0 voorsprong vastgehouden tot aan de ruststand.

Net na rust werd de Stellendamse goaltjesdief en topscoorder Arie Bravenboer gevaarlijk maar een sublieme  redding van Sven van den Hoogen voorkwam opnieuw de gelijkmaker.  Toch brak daarna een fase aan dat Stellendam er niet meer in leek te geloven , de dominantie van de 1e helft was als sneeuw voor de zon verdwenen.  ZBVH kroop steeds meer uit zijn schulp en rook bloed.

Dit voorgevoel werd bevestigd toen ZBVH spits Marvin van der Meijde goed door jaagde op de keeper van Stellendam die daar kennelijk zo van schrok dat hij de bal knullig verloor en van der Meijde de thuisploeg dichter bij een absolute stunt wist te brengen door 2-0 op het scorebord te brengen , dit allemaal goed een half uur voor het einde.

Tien minuten later was het moment van zijn kompaan voorin  Jimmy Andeweg die zomaar  door de defensie van Stellendam heen liep maar vergat te scoren door de bal over het doel te schieten . Toen aan de andere kant Bram Breederveld toch nog de 2-1 kon maken in de slotfase werd het nog even billenknijpen voor de Herculianen en het thuispubliek.

Maar de vreugde was immens toen het eindsignaal klonk en de eindstand werd bepaald op 2-1.

Conclusie;

Zonder goed te spelen  maar met noeste arbeid stunt ZBVH opnieuw en bindt nu ook de koploper aan de zegenkar .  De teruggekeerde routinier Jasper Noteboom speelde een puike pot op het middenveld en Jesse Jongenotter verving de geblesseerde Mark Saarloos uitstekend op de rechtsbackpositie.

De Zuid-Beijerlanders hebben van de laatste  7 wedstrijden er maar liefst 6 gewonnen en 1 gelijkgespeeld en liggen op koers voor de 2e periodetitel samen met GVVV’13 uit Geervliet. Laatste genoemde ploeg  komt op de laatste speeldag op 27 mei nog naar sportpark de Hercules voor wellicht de allesbeslissende clash voor de winst voor de  2e periodetitel. Maar zover is het nog lang niet ,  op 15 april wacht namelijk de derby met angstgegner NBSVV uit op Nieuw-Beijerland   , een altijd lastige tegenstander voor de Herculianen.