3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Na een onrustige nacht met veel regen trok vroeg in de ochtend de hemel open en lag het veld er prima bij.
De tweede wedstrijd van deze competitie was onze eerste thuiswedtrijd tegen Zuidland JO9-3.
ZBVH had de eerste wedstrijd gewonnen bij NBSVV, Zuidland verloor vorige week met ruime cijfers van NSVV.
De coach maakte zich dus geen zorgen en er heerste een ontspannen sfeer.
Maar wat bleek, Zuidland kreeg de beste kansen om de score te openen en onze jongens liepen nog wat slaperig over het veld.
Twee grote kansen werden gemist voor het doel van Brent en als hij niet aan de ene kant valt, dan valt ie vaak wel aan de andere kant. Zo was het Sem die de 1-0 scoorde.
En niet veel later werd een schot van Daan nog gekeerd door de doelman, echter in de rebound maakte Jauke de 2-0.
De coach kwam weer een beetje bij van de schrik en er volgde een glimlach.
ZBVH was wakker en de nodige kansen werden gecreeerd door onze jongens.
Even leek het erop dat Gijs de 3-0 scoorde, alleen gebruikte hij daarbij nog twee handen, dus helaas geen treffer.
De 3-0 werd wel gemaakt door Jauke en zo ging ZBVH met een voorsprong de rust in.
Het roodachtige sapje in de rust (nee nee, geen Energie drank) deed de jongens goed want de tweede helft was nog geen 15 seconden aan de gang of Sem maakte de 4-0.
En kort daarna kon Noud niet achterblijven met een treffer dus maakte hij de 5-0.
Linkspoot Noud punterde met rechts zelfs de 6-0 in het netje.
Er was geen houden aan en we moesten zelfs onze jongens vaak nog terugroepen, want de drang naar voren was wel heel groot.
Na kansen voor Brent en Lucas was het toch weer Jauke die de score verder uitbreidde naar 7-0.
De 8-0 was een mooie, Sem speelde diep op Jauke en hard in de rechterhoek punterde hij de 8-0 op het scorebord.
Zuidland was een paar keer nog wel gevaarlijk voor het doel van Even, omdat diverse spelers hun verdedigende taken waren vergeten.
Zo werd het 8-1 door een doelpunt van Zuidland.
Maar ZBVH ging vrolijk verder met aanvallen en Jauke maakte zijn 5e (9-1) en 6e treffer (10-1).
En Noud liet vlak voor het eindsignaal hun doelman nog maar een keertje in het net vissen en bracht de eindstand op 11-1.
Met vlagen werd er prima gespeeld, maar is het wachten op een sterkere tegenstander.
Misschien volgende week, als we weer een thuiswedstrijd hebben tegen Hekelingen.