3078XC
ROTTERDAM
tel. 010-1111111

Afgelopen dinsdagavond stond er een inhaalwedstrijd  van ZBVH op het programma uit tegen titelkandidaat Overmaas.

Robin Konijnendijk verving de zieke Jarno van der Heiden , laatst genoemde scoorde maar liefst 4 x in de laatste 2 wedstrijden maar moest nu helaas verstek laten gaan . De thuisploeg had de laatste 3 wedstrijden  maar liefst 6 punten verspeeld door 3 gelijke spelen , door een nieuw puntverlies tegen de Herculianen zou Hekelingen alleen aan kop kunnen komen.

ZBVH werd dan ook vanaf het begin onder grote druk gezet  door de balvaardige jonge thuisploeg .Na 22 minuten viel de 1-0 voor Overmaas  na een van hun talrijke aanvallen. Maar de Zuid-Beijerlanders toonden veerkracht en flair en verlieten brutaal de verdedigende stellingen ondanks zoveel aanvalskracht en snelheid van Overmaas. En het lef van de rood zwarten werd beloond in de 27e minuut toen een vrije trap vanaf 20 meter schitterend werd ingeschoten door Wessel Schouwink 1-1!

Kort voor rust had het zelfs nog 1-2 kunnen worden na een geweldige actie vanaf rechts van Jimmy Andeweg die langs 3 verdedigers dribbelde en de bal terug kon leggen op Schouwink wiens afronding werd geblokt door de verdediger van Overmaas.

De thee werd kort daarna opgezocht met een 1-1 stand.

De 2e helft raakte duidelijk de pijp leeg bij de Zuid-Beijerlanders, de eigen helft werd nauwelijks meer verlaten om de tsunami  van aanvallen te weerstaan van de thuisploeg. De voetballende voorzitter van ZBVH,  Vincent  Bakker , speelde ijzersterk centraal achterin ,  Bakker liet hiermee zien dat hij niet alleen bestuurlijke kwaliteiten heeft..

Ook Sander van Pelt speelde sterk net voor het centrale duo.

In de 12e minuut van de 2e helft viel de 2-1 voor de thuisploeg na een prachtige uithaal van de opkomende linksback  verdween de bal achter doelman Sven van de Hoogen. Een kwartier voor tijd liep Overmaas nog verder uit naar 3-1 wat ook uiteindelijk de einstand werd.

ZBVH kon met opgeheven hoofd dit verlies nemen en moest zijn meerdere erkennen in de titelkandidaat.

De komende 3 wedstrijden staan maar liefst 3 Korendijkse derby’s op het programma tegen respectievelijk NBSVV,  Piershil en  Goudswaardse Boys, in deze duels zullen  de punten weer binnen gehaald moeten worden.