Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Zaterdag was de eerste wedstrijd voor JM14, vorige week ging de wedstrijd tegen Rijnmond namelijk niet door.

Iedereen had er onwijs veel zin in, er was weinig sprake van spanning en dus gingen we er vol goede moed tegenaan. Omdat het team nog maar een paar keer samen hadden getraind en nog geen wedstrijd hadden gespeeld was het begin nog wat onwennig. De eerste minuten van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. ZBVH probeerde via de zijkanten op te bouwen, waar SHO meer op de counter gokte. Na ongeveer 15 minuten brak de linksbuiten van SHO door en schoot diagonaal op doel, maar Liam wist prima te redden! Helaas kwam de bal precies voor de voeten van de spits die de rebound kon intikken. 1-0 voor SHO. Hierna begon de motor te draaien bij ZBVH. Doormiddel van goed combinatie voetbal en druk zetten bij balverlies kwam SHO er niet echt meer aan te pas. Dit resulteerde in veel kansen, waarbij Bas zijn inzet door de keeper gestopt zag worden en Tijn de bal snoeihard op de lat schoot. Er volgden nog vele kansen, maar elke keer stond de keeper in de weg of hadden de aanvallers van ZBVH het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant probeerde SHO er een aantal keer vanuit de counter uit te breken, maar ze hadden buiten de snelheid van Wiek gerekend die zelfs met 10 meter afstand binnen 2 sec de spitsen van SHO had ingerekend. Ook Chaya was vandaag op de brommer en haalde keer op keer haar tegenstander in!
Enigszins onterecht werd met 0-1 de rust bereikt. Na de rust ging ZBVH verder met waar ze gebleven waren, aanvallen! Er werden meerdere kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt.. (maandag trainen we op afwerken)!
Met nog ongeveer 10 minuten te spelen, brak Bas weer een keer uit door de midden. Hij speelde de bal naar rechts en schoot raak in de linkerhoek. 1-1!! Met nog wat aanvallende wissels en een aantal die op hun tandvlees liepen probeerde ZBVH er nog 3 punten uit te slepen. Aan de andere kant wist Liam nog een paar keer prima te redden, wanneer SHO er gevaarlijk uitkwam via de counter. Hoe moe iedereen ook was, ZBVH ging als collectief vol op de aanval. Helaas mocht het niet meer baten en bleef het bij 1-1.

Een goede wedstrijd, zeker als je je bedenkt dat het de eerste pot in de nieuwe samenstelling was. Als we dit doorzetten, volgen de overwinningen vanzelf!!

Volgende week: Barendrecht uit. Dan gaan we er weer vol tegenaan!