van der Waalstraat 1 A
3271BW
MIJNSHEERENLAND
tel. 0186-601885

Na vier overwinningen op rij was het de vraag of  ZBVH deze goede reeks voort kon zetten uit  bij de winnaar van de 2e periodetitel te weten  GOZ uit Mijnsheerenland.

Opnieuw was het puzzelen voor  ZBVH trainer Rene Milot aan zijn formatie vanwege de absentie van 5 basisspelers.  De 17- jarige Jarno van der Heiden mocht daarom opnieuw vlieguren maken op de linkervleugel.

Voorafgaand leek het derhalve een moeilijke pot te gaan worden voor de Zuid-Beijerlanders en zou men getekend hebben voor een gelijkspel.

Maar de 1e helft was ZBVH gewoon heer en meester , aan niets was te zien dat er tegen de winnaar van de 2e periodetitel werd gespeeld,  de Herculianen hadden zonder zelf goed te spelen werkelijk niets te duchten van de matige tegenstander.

Het speloverwicht werd beloond in de 25e minuut toen spits Wessel Schouwink prachtig in de diepte werd gestuurd door Sander van Pelt ,  de topscoorder van ZBVH schoot prima langs de uitkomende keeper ; 0-1 !

Kort daarna een goede kans voor jongeling Jarno van der Heiden die werd vrijgezet voor de keeper, de schuiver van  Jarno werd echter gekeerd door de GOZ keeper.

Weer enkele minuten later was er ineens een levensgrote kans voor  Vincent Bakker de voetballende voorzitter van ZBVH , Bakker had zijn  verdedigende stellingen verlaten en verscheen verrassend voor het vijandelijke doel echter zijn inzet verdween niet tussen de doelpalen van Gemengd Oranje Zwart . Opnieuw verzaakte ZBVH om definitief afstand te nemen en de wedstrijd in het slot te gooien , opnieuw werd de tegenstander te lang in leven gelaten.

Gezien het spelbeeld in de 1e helft werd de thee opgezocht met een ruststand van slechts 0-1 .

Het kon niet anders of Pascal Hoek de trainer van de thuisploeg moet wel haast een donderspeech hebben gegeven  in de kleedkamer want Gemengd Oranje Zwart begon als een furie aan de 2e helft.  Nog lang niet iedereen was uit de kantine of de thuisploeg kwam al op gelijke hoogte ; 1-1!

Toch was het fenomeen Wessel Schouwink die kort daarna genadeloos de 1-2 binnen kopte.

ZBVH leek het heft daarna weer in handen te nemen en creëerde weer diverse kansen om de voorsprong verder uit te breiden ,  eerst stuitte Jelle Stubenitsky op de keeper daarna was opnieuw Wessel Schouwink dichtbij zijn zoveelste hattrick echter zijn kopbal eindigde op de lat.

Maar de hattrick kwam er toch voor de topscoorder van ZBVH want Schouwink werd uitstekend de diepte in gestuurd door Twan Breure en de goaltjesdief van de Herculianen twijfelde niet en schoot in een keer langs de uitgekomen keeper ; 1-3!  Al weer zijn 21e treffer voor de naar NSVV vertrekkende spits.

Maar het venijn zat in de staart  , aangemoedigd door de fanatieke aanhang  toonde de  thuisploeg veerkracht en leek er wel een Haags kwartiertje opgewekt.

Tien minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan toen GOZ terug kon komen tot 2-3 na een persoonlijke fout achterin bij ZBVH.  De thuisploeg jaagde fel op de bal en dit leidde tot hachelijke momenten voor het doel van Sven van den Hoogen, verschillende Herculianen gleden plotseling uit alsof het spekglad was geworden.

De gelijkmaker hing gewoon in de lucht en jawel het onderbuikgevoel werd bevestigd toen opnieuw door een persoonlijke fout achterin bij ZBVH de 3-3 werd gescoord in de 89e minuut !!!  Kort daarna had GOZ zelfs nog naar 4-3 uit kunnen lopen echter de inzet van de GOZ spits belande op de paal net voor het eindsignaal.

Conclusie ; persoonlijke fouten deden ZBVH  de das om deze middag en dit leidde tot geheel onnodig en duur puntverlies in de strijd om de 3e periodetitel.

Verslag: Henk Weij
Foto's:  Frank Dijkman