Z.B.V.H. in blessuretijd voorbij vv Pernis

Scheidsrechter

W.J. Boer

Accommodatie

Onbekend

Na twee competitieloze zaterdagen stond er weer een wedstrijd op het programma en wel thuis tegen vv Pernis. Beide teams stonden voorafgaand aan de wedstrijd op 26 punten uit 15 wedstrijden, dus de belangen waren groot.

Vanaf het begin had ZBVH licht de overhand. Via Davey Lodder op de linkerflank kon het een paar keer gevaarlijk worden, maar de voorhoede wist hier niet van te profiteren. Pernis werd enkele keren gevaarlijk uit standaardsituaties, met een aantal verre inworpen als gevaarlijkste wapen. Verder lag het spel veel stil door kleine opstootjes en overtredingen. Na 40 minuten leidde één van deze overtredingen ook tot een gele kaart voor een speler van Pernis, echter gaf de scheidsrechter de kaart aan de verkeerde persoon. Zijn reactie hierop leidde tot een tweede gele en dus rode kaart. Hierna was Pernis zelfs nog dicht bij de openingsgoal, maar Yarno Teuling tikte een afstandschot uit de kruising.

In de tweede helft probeerde ZBVH meer aan te dringen, echter liep het zich vaak vast op het felle Pernis. Via Jurriaan van den Berg leek het te scoren, maar hij raakte van dichtbij de paal. Na 80 minuten was Pernis moegestreden en kon ZBVH de wedstrijd naar zijn hand zetten. Pirmin Buitendijk kreeg een levensgrote kans, maar schoot van dichtbij over. Na 90 minuten leek de 1-0 te vallen. Een schot van Jurriaan van den Berg viel tussen de doelman en Wessel Schouwink in. Schouwink was eerder bij de bal en schoot binnen, echter de scheidsrechter besloot geheel onbegrijpelijk om de goal af te keuren wegens een overtreding.  Twee minuten later viel de goal dan toch. Een voorzet van Mike Andeweg bleef voor het doel hangen en Ferdinand Cats was alert om de verdiende 1-0 binnen te tikken. Na een tumultueuze en lange blessuretijd klonk het eindsignaal, waarna ZBVH drie belangrijke punten kon bijschrijven.