tel. 0186-661355

ZBVH JO8-2 maakt na rust het verschil

Gelukkig, de velden waren goed ondanks de vele regen die is gevallen. En het was zelfs droog!
GOZ kwam op bezoek. De Oranje Zwarten uit Mijnsheerenland, in 1948 heette de vereniging nog O.Z.M., maar door het samenvoegen van Mijnsheerenland en Westmaas werd de naam G.O.Z. (Gemengd Oranje Zwart)
De wedstrijd was nog maar net begonnen, de trainers van GOZ waren (net als de scheids) niet heel scherp toen een schot van GOZ tegen de binnenkant van het doel terecht kwam. Uhhh zat ie nou wel of niet? De scheids hoorde niks vanaf de zijlijn terwijl de spelers van GOZ riepen "doelpunt! Hij zat hoor!". En de scheids riep "door voetballen, door voetballen!".
ZBVH kwam goed weg en de VAR werd gelukkig niet ingeschakeld.
ZBVH had de eerste 10 minuten het betere spel, GOZ speelde vooral op een kluitje.
Onze mannen komen terecht op voorsprong, als een corner van Senn door Max wordt binnengetikt, 1-0.
Even later een corner van David die hard voor doel langs schiet, maar er is niemand die deze kans afmaakt.
Dan wordt GOZ sterker, ZBVH heeft moeite om uit de drukte te voetballen en onze bezoekers krijgen kansen.
Eerst knalt de bal op de paal naast Nick en vervolgens schiet GOZ de bal over ons doel.
Even later dan toch de gelijkmaker als een hard schot van GOZ onhoudbaar in ons doel belandt.
Het spel speelt zich met name af op het middenveld en ZBVH creëert weinig kansen meer voor rust.
Na rust een veel beter ZBVH, onze jongens zoeken via de zijkanten de aanval op en spelen op deze manier om het drukke middenveld heen.
Als Tim met zijn vechtlust de bal via de zijkant voor geeft, twijfelt Nick geen seconde en prikt de bal netjes in de hoek, 2-1.
De kansen zijn voor ZBVH en een beetje onverwachts komen de bezoekers weer op gelijke hoogte, 2-2.
Maar onze boys zijn beter en blijven aanvallen. Tijm, Stan, Tim en David gaan de duels beter aan en worden met de week sterker.
Een kans van Nowah gaat naast doel. De voorsprong hangt in de lucht.
De mooiste aanval komt van Nowah en Senn, een harde voorzet van Nowah wordt zeer fraai afgerond door Senn, 3-2.
ZBVH is los en komt via een beauty van Nowah op 4-2. Hard hoog uit een bijna onmogelijke hoek schiet hij ZBVH op een ruimere voorsprong.
Het laatste doelpunt komt weer op naam van Nowah, na goed werk van David, 5-2.
GOZ komt een aantal keren nog voor het doel van Max, maar onze keeper houdt de bal prima tegen.
Het verschil werd gemaakt in de tweede helft en het was weer een knappe teamprestatie!