W.T. van Horssen

Accommodatie

Sportcomplex Guldeland

Op het schitterende complex sportpark Guldeland in Geervliet heeft ZBVH zich flink tekortgedaan door in de slotfase alsnog te verliezen tegen GHVV'13.

In een confrontatie tussen twee ploegen die nauwelijks kansen konden creëren was het gezien het spelbeeld een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar had verdiend.

ZBVH begon scherp aan het duel, zeker in de 1e helft hadden de Zuid- Beijerlanders niets te duchten van de thuisploeg.  Centraal achterin stond het weer als een huis onder andere dankzij kordaat  ingrijpen van Vincent Bakker de voetballende voorzitter van de Herculianen.

Doch in de voorhoede beperkte beide ploegen zich tot enkele speldenprikjes, het was allemaal  net niet.

De thuisploeg verscheen voor het eerst in de 22e minuut voor het doel van ZBVH  maar het schot van de rechterspits werd knap geblokt met de voet  door doelman Yarno Teuling.

Echter kort daarna kreeg ZBVH de ultieme kans om zichzelf te belonen met een voorsprong toen aanvaller Sido Milot werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter   resoluut naar de stip wees ,   helaas werd de penalty gestopt door de keeper van GHVV'13 en bleef het tot aan de rust 0-0.

De 2e helft kwam GHVV'13   beter uit de startblokken , amper 4 minuten na rust werd een doelpunt van de mannen uit Geervliet afgekeurd wegen buitenspel.

Dit bleek later uitstel van executie want het was toch de thuisploeg die 1 van hun spaarzame kansen wel benutte toen een vrije trap in de slotfase langs doelman Yarno Teuling verdween in het doel.

Einstand 1-0.

Conclusie

Een totale ontgoocheling voor alles en iedereen met een warm hart voor ZBVH  , de Zuid-Beijerlanders zitten even in de hoek waar de klappen vallen maar 1 ding is zeker ; wanneer de door blessures geplaagde ploeg weer iedereen  aan boord heeft kan zomaar van iedere tegenstander ook  gewonnen worden getuige de 1-4 winst  bij destijds  koploper Zinkwegse Boys net voor de winterstop.

Er zijn derhalve nog 12 finales , 12 herkansingen te gaan om het tij te doen keren en de 6 punten weg te poetsen naar de veilige plaatsen.