SPIJKENISSE
tel. 0181-613130

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH een uitstekende collectieve teamprestatie neergezet door in Spijkenisse tegen de nummer 3 op de ranglijst SC Botlek gelijk te spelen.

Voorafgaand:

In de 4e klasse F troffen de Herculianen  dit keer weer een sterke tegenstander met jarenlange ervaring op een hoger niveau, dit keer was SC Botlek de gastheer. De blauw witten speelden de afgelopen 12 seizoenen in de respectievelijk de 2e (2 seizoenen) en de 3e klasse.

De ploeg uit Spijkenisse wordt getraind door een voormalig profvoetballer te weten Ed Ridderhof (Feyenoord, Sparta en Excelsior). Bovendien hebben ze sinds dit seizoen ook een ex-profvoetballer als speler in de gelederen met Jordy van der Winden, van der Winden was jarenlang basisspeler bij FC den Bosch en heeft zelfs nog twee competitiewedstrijden gespeeld in de eredivisie voor FC Utrecht.

Bij ZBVH begon Jimmy Andeweg op de bank (ziek geweest) verder ontbraken nog Mart Konijnendijk, Thom Ridderbos en Mike Andeweg. De boomlange spits Bob Donkersloot uit het 2e van ZBVH mocht derhalve starten in de basis. De vlaggenist van ZBVH was deze middag niemand minder dan oud-trainer Robin Borremans .

Wedstrijdverloop:

Op een schitterend kunstgrasveld van nog maar 1 jaar oud en ter waarde van een half miljoen euro, werd afgetrapt onder uitstekende weersomstandigheden.

ZBVH begon direct goed aan de wedstrijd, onder leiding van de stoïcijnse ijzersterke aanvoerder Twan Breure werd de opbouw van achteruit prima verzorgd.

Na goed 20 minuten kreeg Botlek pas een eerste goede kans, na een persoonlijke fout achterin bij ZBVH kreeg een Botlek aanvaller plotseling de vrije doortocht naar doelman Yarno Teuling , echter uitstekend ingrijpen van Twan Breure voorkwam een vroege achterstand.

Kort daarna ontstond een eerste goede kans voor ZBVH, na een prachtig genomen indraaiende cornerbal van linkspoot Jarno van der Heiden kopte voorstopper Jasper Barendrecht maar net over.

Met 33 minuten op de klok kreeg Bob Donkersloot vanuit het niets een enorme kans voor ZBVH echter de keeper van Botlek voorkwam een voorsprong voor de Zuid-Beijerlanders.

Geheel onnodig voor ZBVH kwam Botlek 1 minuut later toch op 1-0 na een makkelijk weggeven penalty.

Weer 5 minuten later kwam ZBVH heel goed weg toen een tweede doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd omdat de bal al achter geweest bleek te zijn. Na een kort overleg tussen de vlaggenist Robbin Borremans en de scheidsrechter werd alsnog de treffer afgekeurd door de leidsman.

Gezien de spelverhouding kwam ZBVH kort voor het rustsignaal geheel terecht op gelijke hoogte, na uitstekend doorzetten van de opgekomen rechtsback Jesse Jongenotter  kwam hij plotseling voor de keeper en schoot met zijn linkerbeen keurig langs de uitgekomen keeper 1-1!

Jongenotter die wekelijks alles geeft werd hierdoor beloond voor zijn constante goede spel in de formatie van trainer Rene Eyra.

Met een 1-1 stand op het scoreboard klonk daarna het rustsignaal.

Na de rust kwam ZBVH eigenlijk nauwelijks meer in de problemen, de organisatie stond als een huis en er werd vrijwel niets weggegeven.  ZBVH had zelfs grote delen van de 2e helft de bal.

Spits Bob Donkersloot kreeg tien minuten na rust nog een goede kans toen hij vrijuit uit kon halen met zijn linker, zijn harde knal ging echter diagonaal ongeveer een meter over de goal van de tegenstander.

Na 63 minuten werden de moegestreden aanvallers Koen de Koning en Bob Donkersloot vervangen door Jimmy Andeweg en Sido Milot .

Door deze wissels hoopte trainer Rene Eyra meer diepgang te creëren en kon de lange bal van achteruit meer worden ingezet.

Aanvoerder  Breure had die ruimte al snel gezien en gaf een uitstekende lange bal over de laatste linie van Botlek heen precies in de loop van de pijlsnelle Sido Milot .

De zoon van oud ZBVH-trainer Rene Milot , schoot de bal voortreffelijk langs de uitgekomen doelman; 1-2!

Een zeer verrassende maar niet eens onverdiende stand op slechts 25 minuten voor het eindsignaal.

Kort daarna was Marnix Pitt zelfs dichtbij de 1-3 echter zijn inzet vanaf de 2e paal werd door de doelman ter nauwer nood gekeerd.

Zodoende ontstond er een hele aantrekkelijke 2e helft met kansen over en weer, Botlek bleef op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook, 12 minuten voor tijd werd de bal over de uitgekomen doelman Yarno Teuling geschoten; 2-2!

Vijf minuten voor het eindsignaal mochten Jelle Stubenitsky en Stef Konijndijk nog invallen voor Jarno van der Heiden en Mark Burger, linksback Burger begint steeds meer zijn goede vorm te bereiken en moest noodgedwongen door een blessure het veld voortijdig verlaten.

Uiteindelijk bleef de stand steken op 2-2 met toch een licht onderbuikgevoel dat er zelfs nog meer in had kunnen zitten voor ZBVH.

Conclusie

In tot nu toe hun beste wedstrijd van dit huidige seizoen heeft ZBVH heeft zich uitstekend gerevancheerd na het verlies tegen koploper WCR van twee weken geleden.

De formatie van oefenmeester Rene Eyra heeft na 5 duels nu 5 punten met dien verstande dat er daarvan 3 duels tegen ploegen uit de top 5 is gespeeld.

Mits ze de lijn doortrekken van deze middag gaan de Herculianen zeker punten halen in de komende 4 duels tegen respectievelijk de huidige nummer 7, 11, 12 en 13 van de ranglijst.