3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Voorafgaand:

Na de wanprestatie van vorige week ( 2-0 verlies tegen 9 spelers van Abbenbroek ) waren de Zuid-Beijerlanders gebrand op een goede prestatie voor het eigen publiek.  In de poule des doods troffen de gastheren dit keer weer een sterke tegenstander in de vorm van Rijnmond Hoogvliet Sport.

Rijnmond Hoogvliet Sport was de afgelopen 12 jaar actief in de derde klasse en speelden zelfs nog in 2003 een seizoen in de 1e klasse.

Bij ZBVH keerden  Jasper Barendrecht en Sander van Pelt terug in de basis , tevens mocht aanvaller  Sido Milot. zijn opwachting maken na zijn goede invalbeurt van de week er voor.

Wedstrijdverloop:

ZBVH begon gelijk goed aan de wedstrijd door dit keer wel direct goed  druk te zetten op de opbouw van de tegenstander , met name Sido Milot nam hierin het voortouw door fanatiek af te jagen.

Na 13 minuten spelen moest middenvelder Thom Ridderhof al geblesseerd het veld verlaten , zijn vervanger was Jarno van der Heiden die op 10 ging spelen.

Vanaf het begin werd het een aantrekkelijk duel met constant aanvallen over en weer , de Zuid-Beijerlanders hadden soms hun handen vol aan de handige  aanvallers van Rijnmond Hoogvliet Sport.

Toch was het de thuisploeg die na 14 minuten speeltijd op voorsprong kwam .

Met een werkelijk weergaloze,  bijna Cruijffiaanse , pass met buitenkant voet over de laatste linie van de tegenstander    , zette routinier Jimmy Andeweg zijn kompaan in de voorhoede Sido Milot ineens vrij voor de keeper,

De pijlsnelle Sido ( bijnaam Spido)  , faalde niet en tekende voor de 1-0 voorsprong.

Daarna nam de technisch vaardige ploeg van Rijnmond Hoogvliet Sport het heft weer in handen.  Hun uitstekende aanvoerder was steeds aanspeelbaar op het middenveld en strooide met steekballen naar hun snelle buitenspelers. ZBVH hapte in deze fase naar adem, er vielen steeds meer gaten achterin bij de thuisploeg.

Zo ontstond er in de 22e minuut een hachelijk moment voor de ZBVH doelman Yarno Teuling  wat maar net goed afliep.

Dit bleek uitstel van executie want 3 minuten later viel toch de gelijkmaker in de touwen na een wel heel makkelijk door de scheidsrechter gegeven penalty.

Toch was ZBVH daarna weer dicht bij een nieuwe voorsprong nadat de centrale verdediger Jasper Barendrecht steenhard maar net over kopte na een goede vrije trap van Jimmy Andeweg.

Het spel ging over en weer en aan de andere kant viel de 1-2 na een snelle uitval van de gasten echter deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na goed een half uur spelen kwamen de Herculianen toch weer op voorsprong !

Na een werkelijk prachtige aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Jarno van der Heiden die beheerst om zich heen keek  en de bal uitstekend met zijn linkerbeen  in de loop plaatste van Sido Milot  die voor de 2e keer tot scoren  kwam 2-1 !

Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong want na een snelle tegenstoot  kwamen de gasten binnen enkele minuten al weer terug op 2-2. In de fase net voor de rust kraakte ZBVH in al zijn voegen , Rijnmond Hoogvliet Sport had ZBVH in de touwen gedreven met aanval op aanval , net voor het rustsignaal viel uiteindelijk  de 2-3.

Na de rust verving Koen de Koning de geblesseerde Sido Milot in de voorhoede.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten voor de gasten uit Hoogvliet want ze waren na de rust ineens geen schim meer van de 1e helft , de dominantie was volledig verdwenen alsof de pijp helemaal leeg was bij de uitploeg .

ZBVH rook zijn kansen en werd steeds brutaler , de thuisploeg  leek op een murw geslagen bokser die onverwacht weer uit de touwen terug mocht komen in de wedstrijd.

Niemand minder dan Mike Andeweg werd in de 65e minuut onderuitgehaald in het strafschopgebied; penalty ! Tweelingbroer Jimmy  schoot de bal vanaf de stip in de hoek en tekende voor de 3-3 stand.

De handige dribbelaar Jimmy Andeweg lijkt lieverlee zijn goede vorm terug te pakken van het afgelopen seizoen.

Bijna werd het zelfs nog 4-3 voor de thuisploeg echter een overtal aan aanvallers van ZBVH verzaakten de trekker over te halen.

In de laatste 10 minuten moest ZBVH  nog even volmaken met een geblesseerde speler ,  de uitblinkende  Sander van Pelt raakte na een botsing geblesseerd aan zijn knie echter ZBVH zat door al zijn wissels heen.

Van Pelt verbeet zich door de pijn heen en cijferde zichzelf weg voor het team door moedig als een ware Hercules te blijven staan in de strijd.

Uiteindelijk bleef de stand steken op 3-3.