tel. 0186-661355

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH een uitstekende collectieve teamprestatie neergezet door op haar eigen Sportpark Hercules ruim te winnen van SC Botlek.

Voorafgaand:

In de 4e klasse F troffen de Herculianen  deze middag  SC Botlek uit Spijkenisse   , de blauw witten die getraind worden door voormalig profvoetballer  Ed Ridderhof , speelden de afgelopen 12 seizoenen  in  respectievelijk de 2e (2 seizoenen) en de 3e klasse .

Bij ZBVH keerden  Jasper Barendrecht , Sander van Pelt en Mark Burger terug na blessureleed bovendien konden de rood-zwarten weer beschikken over aanvaller  Robin Konijnendijk.

Omdat beide selectiekeepers Yarno Teuling en Sven van den Hoogen ontbraken werd noodgedwongen een beroep gedaan op een inmiddels  7 jaar geleden gestopte   veldspeler  , niemand minder dan clubicoon Eelco Reedijk trok de keeperstrui deze middag om zijn schouders.

De inspanningen van de terreinmeesters waren duidelijk te zien getuige het strak gemaaide hoofdveld.

Wedstrijdverloop:

Er stond veel op het spel voor beide ploegen , aan de ene kant is SC Botlek volop in de strijd voor de 2e periodetitel en stonden de gasten  hierin voorafgaande aan het duel , zelfs bovenaan met 12 punten uit 4 , aan de ander kant waren de punten voor ZBVH broodnodig in de degradatiestrijd waarin de ploeg verwikkeld is.

Het belang van de thuisploeg werd echter meer zichtbaar dan bij de gasten, ZBVH  startte zeer fel en met hoge druk werd de tegenstander belet om vanuit balbezit in hun favoriete spel te komen.

Met name de teruggekeerde linksback Mark Burger liet zich niet onbetuigd in deze fase met zijn goede intercepties en veelvuldige opkomen, de toon was hiermee direct gezet en wellicht geïnspireerd door de felheid van Burger sloeg dat over op de rest van de thuisploeg.

Er werd als team collectief gestreden  voor iedere meter , zo  strijdend profileerde  ZBVH zich eerder als een promotie dan een degradatiekandidaat .

SC Botlek kwam er niet aan te pas en leek wel verrast door het spel van een ploeg die zo laag op de ranglijst staat. Het goede begin van de thuisploeg werd beloond in de 14e minuut toen een uitstekende genomen indraaiende vrije trap van Jimmy Andeweg over alle hoofden terecht kwam bij de 2e paal voor het fijne linkerbeen van centrale verdediger Dave Kooy,  Kooy bedacht zich geen moment en verlengde de bal in 1x met binnenkant voet langs de doelman van de gasten;  1-0!

Na de vroege voorsprong ging de thuisploeg allerminst achterover leunen, direct werd weer de aanval gezocht  , dit leidde vijf minuten na de voorsprong opnieuw tot een grote kans  toen een identieke situatie ontstond als bij de eerste goal, opnieuw was het Andeweg die Kooy vond met een indraaiende vrije trap , dit keer verdween de inzet van Kooy net langs de paal.

Kooy speelde de wedstrijd van zijn leven  zowel verdedigend als aanvallend bij dode spelmomenten onderscheidde hij zich  deze middag.

Aan de andere kant was   met alle respect uiteraard , aan niets te zien dat SC Botlek  voor een eventuele promotie in aanmerking komt gezien de stand op de ranglijst , de blauw witten kwamen nauwelijks voor het doel van gelegenheidsdoelman Eelco Reedijk ,  aan de rust en het leiderschap van Reedijk leek het  wel of hij wekelijks de vaste doelman vormt van ZBVH.

Op slag van rust werd spits Bob Donkersloot onderuit gehaald op de rand van  het strafschopgebied , de toegekende vrije trap werd fabelachtig a la Pirlo gekruld over de muur in de hoek naast de keeper van SC Botlek door niemand minder dan Robin Konijnendijk ;  2-0!

Een uitmuntende voorstelling van de 1e helft door de thuisploeg werd  kort daarna tijdelijk onderbroken toen de leidsman floot voor de rust .

2e helft :

Na de rust kwam een beter SC Botlek uit de kleedkamer , vooral de in het veld gekomen linksbuiten die een tweelingbroer lijkt van Joshua Zirkzee bleek een ware plaag

Zijn  directe tegenstander  Jesse Jongenotter  moest tot het uiterste gaan om de aanvalsdrift van de Zirkzee look a like te stuiten, mede dankzij het alerte ingrijpen van Jongenotter werd een vroege aansluitende treffer in de kiem gesmoord.

In de 53e minuut waren de gasten daar nog zeer dichtbij  toen na een aanval over rechts de bal werd teruggelegd naar de zestien waarbij de inzet van de mee opgekomen speler maar net naast ging.

Na dit  goede begin van SC Botlek nam de thuisploeg de regie weer over .

ZBVH bleek nog meer in petto te hebben en leek welhaast  bovennatuurlijk boven zijn kunnen uit te stijgen  getuige een absolute wereldgoal in de 56e minuut. Woorden schieten te kort om de schoonheid van de 3-0  te omschrijven ; doelpunt van de eeuw of misschien wel allertijden van de voet van een Herculiaan.

De boomlange spits Bob Donkersloot kreeg de bal aangespeeld aan de linkerzijkant en zag dat er verder niemand van zijn ploegmaten in de buurt was en schoot het leer vanaf  ongeveer 30 meter diagonaal met links over de verbouwereerde keeper heen stijf in de kruising !! , even was er een stilte vol ongeloof bij alle getuigen voordat  Sporpark Hercules ontplofte in extase.

Ondergetekende heeft in de 45 jaar dat hij ZBVH 1 volgt nog nooit zo n wereldgoal gezien en zal het ook niet meer meemaken,  Donkersloot moet zich welhaast in een sprookje hebben gewaand van stripheld Sjakie en de wondersloffen.

Wellicht geïntimeerd door deze wondergoal leek het verzet van SC Botlek definitief gebroken.

Nog 1 keer was er een poging van de gevaarlijke linksbuiten van de gasten maar weer vond hij  gelegenheidsdoelman Eelco Reedijk op zijn pad die met een katachtige redding een zekere treffer wist te voorkomen  ,  zowel Reedijk als Donkersloot brachten met hun kunstjes zodoende  een sprookje tot leven deze bijna legendarische middag aan de Ridder van Dorplaan die nooit meer vertoond zal worden.

In de 70e minuut  werd de niet fitte Sander van Pelt gewisseld  door Jasper Barendrecht.  Aanvoerder Twan Breure en Jasper Barendrecht vormden een ondoordringbare luchtmacht in de absolute slotfase toen Botlek meer en meer de bal ging pompen in het strafschopgebied, Jasper Barendrecht gooide zijn hele hebben en houden nog in de baan van een schot zodat een clean sheet gewaarborgd zou blijven.

De thuisploeg bleef hongerig op zoek naar meer in de laatste 10 minuten , achtereenvolgens waren  Robin Konijnendijk en Jimmy Andeweg nog dichtbij de 4-0 maar respectievelijk  de paal en de keeper bleken spelbrekers.

Niettemin bleek dit uitstel van executie want het was Koen de Koning die in de slotfase plotseling vrij voor de keeper werd gezet en beheerst onder de duikende keeper schoof ; 4-0 !

Conclusie

In tot nu toe hun beste wedstrijd van dit huidige seizoen heeft ZBVH heeft zich uitstekend gerevancheerd na het verlies tegen WCR van vorige week.

Mits ze deze  lijn doortrekken hoeven de  Herculianen van niemand bang te zijn en zullen ze zich probleemloos  moeten kunnen handhaven in de 4e klasse .