3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

ZBVH JO9-1 ongeslagen in fase 3

De laatste wedstrijd van fase 3 stond op het programma, thuis tegen Heinenoord waar we de vorige wedstrijden 3 keer van hebben verloren.
Wat gaan onze boys het doen na winst op SHO (0-5), winst op 's-Gravendeel (1-2) en een gelijkspel thuis tegen Strijen (3-3).
De winning mood zit erin dus met alle vertrouwen gingen we deze wedstrijd in.
Alhoewel....de warming up was op z'n zachtst gezegd niet best...beetje klieren, lachen, gieren, brullen.
Maar na het fluitsignaal startte ZBVH toch prima en binnen 3 minuten was het al 1-0 door Sem, als Brent en Daan op het middenveld goed druk blijven zetten en de bal voor de voeten komt van onze spits.
Beetje onverwachts komt Heinenoord al snel weer op 1-1 als een paar van onze spelers 2 aanvallers van Heinenoord over het hoofd zien en 1 op 1 met Noud kunnen afronden.
ZBVH blijft kansen creëren ondanks dat onze spelers niet fel de duels aangaan.
Bij een corner van Sem belandt de bal voor de voeten van Jauke, zijn schot wordt gekeerd en de rebound van Brent gaat net naast.
ZBVH is in deze fase beter en zo worden schoten van Sem en Jauke gepakt door hun keeper.
De voorsprong hangt in de lucht!
Ai, toch ook een kansje voor Heinenoord, maar gelukkig gaat de bal voor het doel langs.
De laatste kans in de eerste helft is voor ZBVH als Jauke een steekpass geeft op Daan, echter raakt hij de bal verkeerd en gaat hoog naast.
De tweede helft een feller ZBVH.
Er wordt meer gelopen en gewerkt en de duels worden gewonnen.
Met name Gijs neemt het team op sleeptouw en het lijkt wel of er stoom uit z'n oren komt, wat een inzet!
Ook onze verdedigers Lucas, Thijs en Even vormen een muur voor het doel van Noud.
ZBVH komt terecht op voorsprong na een scrimmage voor het doel met Gijs en Sem die die allebei fel doordrukken, het is Jauke die uiteindelijk de 2-1 binnentikt.
ZBVH drukt door, weer een kans voor Jauke, zijn schot belandt voor de voeten van Osman en met een fraaie boogbal scoort hij de 3-1! Mooi doelpunt!
Heinenoord krijgt wel enkele kansjes in de 2e helft, zo komt ZBVH goed weg als een frommel bal met Noud en Even bijna in ons doel rolt maar het is Thijs die op de lijn de bal kan weg peren.
In de laatste minuut komt ZBVH op 4-1 als een schot van Daan wordt aangenomen door Jauke en de bal strak in de hoek wordt geschoten.
Eindelijk de winst op Heinenoord en ik begreep van hun leider dat ze al revanche willen.
Laat maar komen, ondanks de uitslag nu en in het verleden blijft het een leuke tegenstander met mooie faire wedstrijden.