Het was alweer zover, de eerste wedstrijd van fase 3 stond op het programma.
En een leuke fase want we krijgen alleen maar derby's, vanmorgen de derby uit bij SHO.
'In "Beijerland" regent het altijd' en dat was vanmorgen zeker het geval!
Maar de topper moest en zou doorgaan dus hadden ze het speelveld verplaatst van gewoon gras op veld 3 naar het kunstgras van veld 2.
Ik heb horen zeggen dat de boys goed hadden geoefend in de winterstop, alleen weet ik niet of dit buiten op het veld was of binnen op de switch...
Maar ZBVH begon ook letterlijk en figuur fris aan de wedstrijd.
De eerste helft windje tegen en het spel golfde op en neer, beide ploegen kregen wat kleine kansjes.
Met name Daan was zeer actief en liet zich niet afstoppen.
De grootste kans kwam dan ook van zijn voet maar helaas nog geen voorsprong.
Noud bleef aan onze kant ook alert en stopte enkele prima ballen.
Zo gingen de jongens met de brilstand (0-0 dus) rusten na een vermakelijke eerste helft.
De tweede helft met goede moed weer de regen en tegenstander trotseren en ZBVH vloog uit de startblokken want al snel volgde een mooie goal van Daan, 0-1
SHO was een beetje van slag en ZBVH trapte het gaspedaal nog maar wat dieper in.
Middenvelders Gijs en Brent werden sterker en gingen hun duels winnen.
Bijna werd de voorsprong verdubbeld als een schot van Gijs door een tegenstander wordt geblokt.
Een schot van afstand door SHO ging voorlangs het doel van Noud.
Ook Sem was dichtbij een doelpunt, maar ook zijn schot ging voorlangs.
ZBVH houdt het tempo hoog, als Noud snel een lange bal naar Gijs speelt, bereikt zijn steekpass Sem en hij knalt de 0-2 in de touwen, mooie aanval!
En dan is het gedaan met de tegenstander, het is wachten op de volgende treffer en die komt weer van de voet van Sem als SHO de bal niet weggewerkt krijgt na een scrimmage voor hun doel, 0-3.
Onze sterke verdedigers Lucas, Thijs en Even wisselen vaak van positie en mogen meedoen in de aanval.
Als Lucas door de as van het veld een steekbal geeft op Gijs, dan hoeft Gijs niet lang meer na te denken en poeiert hij de bal achter de doelman van SHO, 0-4.
Noud moet af en toe alert blijven op enkele schoten van SHO maar hij staat weer prima te keepen en dat in deze weersomstandigheden!
De laatste treffer komt op naam van Gijs, als zijn schot via de rug van de tegenstander in het doel valt, 0-5!
Er waren nog wat minuten te spelen maar het was goed zo en in overleg besloten we het hierbij te laten.
Goed gekeept door Noud, verdedigers Thijs, Even en Lucas zaten er kort op en hielpen elkaar goed.
Middenvelders Brent, Gijs en Daan hebben zeker de 2e helft de wedstrijd in handen genomen en ook aanvaller Sem heeft zijn scherpte te pakken en pikt zijn doelpunten weer mee.