ZBVH wint ook de Korendijkse El Clasico - ZBVH

ZBVH wint ook de Korendijkse El Clasico

ZBVH wint ook de Korendijkse El Clasico

ZBVH 1

2 - 0

SSA/SJO Fortuna Be Quick 1

Competitie

4e klasse F

Datum

18 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

D.G. Besemer

Accommodatie

Sportpark Hercules
Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden ZBVH secretaris Hans Vreeman, werd er afgetrapt tussen ZBVH en Fortuna Be Quick voor de Korendijkse El Clasico.

Sportpark de Hercules was lange tijd niet zo massaal bezocht , vrijwel de gehele lange (zon) zijde was gevuld met  publiek.

Bij ZBVH ontbrak het motorblok op het middenveld in de vorm van  Sander van Pelt en Marnix Pitt , later bleek dat zij beiden node gemist werden op een stuurloos middenveld. 

De bezoekers hadden de week er voor nog overtuigend gewonnen met 3-0 van GOZ. De vraag was of ZBVH zonder het technisch hart op het midden ook de vijfde  overwinning oprij zou kunnen binnenhalen.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de bezoekers . Fortuna Be Quick nam brutaal het initiatief maar kon voorin niet gevaarlijk worden. 

De 1e grote kans was desalniettemin voor de fletse thuisploeg toen Marvin van de Meijde naast kopte echter de ZBVH spits werd bovendien  afgefloten voor buitenspel.

ZBVH speelde matig deze middag , het was vooral erg onrustig op het middenveld , het vele  balverlies deed denken aan een vorm van flipperkastvoetbal wat ook nog eens prima kon  gedijen op het knollenveld van de thuisploeg.  

In die onrustige fase werd Mark Saarloos de blonde rechtsback van ZBVH twee keer onderuit gehaald en moest reeds in de 24e minuut het veld geblesseerd verlaten,  zijn vervanger was Stef Konijnendijk die naar het midden doorschoof en prima inviel.  

Jesse Jongenotter werd zodoende  rechtsback ,  Jongenotter is de ideale 12e  man van de Herculianen ,  nooit klagen vanaf de bank en altijd alles geven als hij speelt.    

Ondanks het povere spel van de thuisploeg kwam ZBVH toch op voorsprong in de 26e minuut nadat Jimmy Andeweg werd gevloerd in het strafschopgebied.  Marvin van de Meijde was koelbloedig en schoof de bal langs de verder uitstekende doelman Bryan  Huijzers 1-0!

Kort daarna was Marvin van de Meijde dichtbij de 2-0 na opnieuw uitstekend voorbereidend werk van Jimmy Andeweg die met zijn kenmerkende kap en draai werk de weg baande voor zijn kompaan voorin . De prachtige aanval werd echter niet bekroond met een 2e goal omdat Fortuna Be Quick doelman  Huijzers opnieuw spelbreker bleek.  

Toch werd kort daarna de latere eindstand al genoteerd op het scorebord.

Niemand minder dan  Marvin van de Meijde werd prachtig weggestuurd met een dieptebal en hij wist de bal langs de uitgekomen doelman te schieten, aanvankelijk leek zijn inzet te worden gekeerd van de doellijn door een  ingelopen verdediger van Fortuna Be Quick echter hij was zo onfortuinlijk door uit te glijden op een polletje op de doellijn waardoor hij inclusief de bal  over de lijn gleed ;  2-0!  

Na de onderbreking was  Fortuna Be Quick de minst slechtste van 2 ploegen.

ZBVH werd meer en meer naar achteren gedrukt doch zonder echt in moeilijkheden te komen.

Want altijd weer was de stoïcijnse centrale verdediger Twan Breure een sta  in de weg voor de aanvallers van Fortuna Be Quick. Alleskunner Breure wisselt een  interceptie  net zo makkelijk af  met een schitterende lange bal over 30 meter of een kapbeweging alsof het niets is. Wat een baas is deze boomlange boerenzoon van het Zwartsluisje.

In de 60e minuut voorkwam ZBVH doelman Sven van den Hoogen uitstekend met de voet een zeker  doelpunt van de bezoekers. Kort daarna opnieuw een goede redding van dezelfde van den Hoogen.   Fortuna Be Quick bleef maar komen en had een goal verdiend echter tot 2 x toe werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

ZBVH kraakte in zijn voegen , toch was het invaller Thomas van Gils die de 3-0 op zijn schoen had maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal.  De einstand werd uiteindelijk 2-0 voor ZBVH. 

 

Conclusie;

Slecht spelen en toch winnen , dit smaakt naar meer , ZBVH zit in een flow waarin alles meezit en blijft in de race voor de 2e periodetitel na de vijfde !  winst op rij.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd op Zwartewaal . Oefenmeester Rene Milot kan dan weer beschikken over zijn onmisbare motorblok  Sander van Pelt en Marnix Pitt . Fortuna Be Quick verdiende deze middag meer en was onfortuinlijk.

 

Verslag: Henk Weij
Foto's: Koos en Sander Schilperoort (Fortuna Be Quick)

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!