3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Afgelopen zaterdag verloor Fortuna Be Quick in eigen huis vrijwel kansloos van het Zuid-Beijerlandse ZBVH.

De bezoekers interpreteerden het woord streekderby zoals het hoort want zij zaten er in tegenstelling tot de gastheren vanaf het begin bovenop. Halverwege de eerste helft kwam ZBVH op een 0-1 voorsprong door toedoen van Thomas van Gilst. In de 40ste minuut was ZBVH dichtbij een verdubbeling van de voorsprong, doch Boaz van der Sluis mikte op de paal. De ploeg van trainer Jeroen van der Horst stichtte pas tegen het eind van het eerste bedrijf enig gevaar voor het ZBVH-doel, maar de eindpass was niet op maat.

Na de onderbreking bleef ZBVH de betere ploeg, hetgeen nog eens geïllustreerd werd door een kopbal van Jimmy Andeweg tegen de lat na een kwartier. Met nog een kleine twintig minuten op de klok vergreep ZBVH-verdediger Jesse Jongenotter zich op de rand van het strafschopgebied aan Jordy Fakkel en dat leverde de thuisclub een vrije trap op een kansrijke plek op. Het slachtoffer zelf krulde de bal fraai langs de muur en de zich tevergeefs strekkende doelman Sven van den Hoogen: 1-1. Het opgeleefde Fortuna Be Quick wist de gelijke stand echter niet over de streep te trekken want de vrij gelaten Jimmy Andeweg liet in de 82ste minuut keeper Bryan Huijzers kansloos: 1-2.

Verslag en foto's van Sander en Koos Schilperoort (Fortuna Be Quick)