Sabinastraat 40
3264VG
NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH  aan het langste eind getrokken door een 0-1 winst in de derby tegen NBSVV.

Wedstrijdverloop;

NBSVV begon goed en fel aan de wedstrijd. Aan niets was te zien dat er deze middag tegen de rode lantaarndrager werd gestreden. Met soms goed combinatiespel werd ZBVH vastgezet op haar eigen helft. Het flets gestarte ZBVH kwam goed weg in de eerste helft en mocht zich van geluk prijzen dat het aan stootkracht voorin ontbrak bij de gastheren.

Er gebeurde verder vrijwel niets voor het doel van beide partijen waardoor de rust werd bereikt met een brilstand.

Na de rust kwam ZBVH veel scherper uit de kleedkamer. NBSVV gaf nog 1 waarschuwingsschot door net na rust gevaarlijk voorlangs te schieten. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van de gastheren die zich verder telkens stuk liepen op de hechte defensie van de Herculianen.

ZBVH  daarentegen begon meer en meer te creëren en zo was de 19-jarige Jarno van der Heiden al na een kwartier spelen dichtbij de 0-1 ware het niet dat hij werd afgefloten voor buitenspel.

Goed 10 minuten spelen na de rust kwamen de Rood-Zwarten dan toch op voorsprong. Het was opnieuw Jarno van der Heiden die goed druk zette in het vijandelijk strafschopgebied en de bal over de uitgekomen keeper kon lepelen, 0-1!   Hiermee tekende de talentvolle linkspoot voor alweer zijn 3e goal oprij sinds hij op de 10 positie staat geposeerd drie weken geleden uit tegen vv Zwartewaal.

Met nog goed 20 minuten spelen mocht de nog maar 17- jarige Marnix Pitt opdraven op het middenveld bij de Herculianen . In de slotfase trok Jarno van der Heiden definitief de hoofdrol naar zich toe; met enkele technische hoogstandjes werd het publiek toch enigszins op de wenken bediend qua amusementswaarde. Eerst bediende van der Heiden de ingevallen Koen de Koning op maat met een prachtige strakke pass tussen de linies door. Kort daarna legde hij een hoge bal in 1 keer stil vanuit de lucht en perfectioneerde hij zijn kunststukje door een weergaloze no look pass.

NBSVV kreeg nog wel een paar corners in de slotfase maar de solide sluitpost Sven van de Hoogen stond steeds weer op de juiste plaats.

Zodoende eindigde de derby der Beijerlanders in 0-1 voor ZBVH.

Conclusie;

De Zuid-Beijerlanders hebben uit de laatste 8 wedstrijden maar liefst 22 punten behaald en staan thans zelfs op kop in de stand voor de 2e periodetitel. Een doelsaldo van 14 voor en slechts 4 tegen, bevestigd dat de overgang naar een 5-3-2 systeem begin 2023, een meesterzet is geweest waarmee ZBVH met een ware Houdini-act een dreigende degradatie naar de 5e klasse heeft verijdeld.

Volgende week zaterdag 22 april mogen de Herculianen het thuis opnemen tegen de Zinkwegse Boys.