Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Voor de tweede thuiswedstrijd kwamen de bezoekers uit Hekelingen, een voetbalclub welke op 27 juni 1945 is opgericht.
Het had weer veel geregend maar als onze jongens het veld op komen dan schijnt toch vaak de zon.
En het veld lag er weer prima bij.
Om 9.00 uur volgde dan het fluitsignaal en het was ZBVH die gelijk vele kansen creëerden.
De eerste grote kans was voor Brent, jawel onze middenvelder gaat steeds beter voetballen en groeit elke wedstrijd (qua spel dan). Zijn schot belandde helaas op de paal.
Ook schoten van Noud, Jauke en Thijs gingen naast.
Het was wachten op de openingstreffer, maar die kwam pas na onze eerste wissel.
Sem stond koud in het veld, had nog geen bal aangeraakt, maar zijn schot was wel binnen de palen en zo kwam ZBVH op 1-0, geheel verdiend.
Hekelingen werd maar sporadisch gevaarlijk.
Een dieptebal van Hekelingen werd zeer fraai verdedigd door Lucas.
De coaches moesten onze jongens wel blijven neerzetten en scherp houden, als dat gebeurde dan was het vervolg wat ZBVH liet zien prima. Er werden vele duels gewonnen door Gijs, Thijs en Even.
Maar geheel onverwachts gingen we, een beetje tegen de verhoudingen in, met een gelijkstand rusten.
Enkele seconden voor het fluitsignaal even een moment van onoplettendheid achterin en Hekelingen maakte de gelijkmaker, 1-1.
Geen ruime voorsprong maar een gelijke stand.
In de rust werd aan de hand van een bord met magneetjes enkele situaties besproken, we verwachten veel van onze jongens, maar moeten ook wel in het achterhoofd houden dat ze eigenlijk nog maar tweedejaars F-pupillen zijn.
De tweede helft ging meer gelijk op, Jauke had het keeperstenue aangedaan en Osman ging op het middenveld spelen.
Hekelingen probeerde het meer van afstand en ZBVH bleef gevaarlijk met harde voorzetten en schoten voor doel langs. Gezien de kansen van ZBVH was het wachten op de voorsprong en die kwam er ook.
Vanuit het midden werd nu wel gecombineerd en via Sem kwam de bal bij Noud, hij schoot de dik verdiende 2-1 tegen de touwen.
Alle spelers van ZBVH bleven knokken maar achterin was het in de slotfase billenknijpen.
In de allerlaatste minuut mocht Hekelingen een vrije trap nemen, na een handsbal.
Gelukkig keerde Jauke het schot op doel.
Het was tijd, dus de scheids laat Jauke nog even de bal uitschieten, maar wat volgde was een scrimmage voor het doel! (Scrimmage is een rommelige spelsituatie in teamsporten als voetbal en hockey, waarbij meerdere spelers tegelijk strijden om de bal).
Voor een coach is dat niet fijn, maar gelukkig kon Jauke de bal oppakken en toen was het gedaan, snel affluiten en de overwinning was binnen.
En zoals onze Walter (van het veldonderhoud) altijd tegen mij zegt: "dit zijn de mooiste overwinningen John". En dat is ook zo, weer een mooie pot voetbal van onze kanjers.