Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Aan het begin van dit seizoen stond in de agenda bij 1 oktober deze wedstrijd met dikgedrukte letters opgeschreven.
Voor de meeste een normale wedstrijd, de derby tegen NSVV uit Numansdorp maar voor de coach een familie clash.
De teams waren er klaar voor en in de beginfase zijn er wat mogelijkheden voor beide partijen.
NSVV bleef alleen gevaarlijk met harde afstandsschoten, ZBVH had de eerste grote kans via Jauke maar zijn schot ging naast.
Weer was het een hard schot van NSVV maar via keeper Even en de lat bleef het 0-0.
Toch komen de bezoekers op voorsprong, ook nu weer van afstand, een onhoudbaar schot 0-1.
Niet lang daarna volgde de 0-2 als ZBVH even niet scherp is achterin.
Gelukkig gaan de koppies niet hangen, nee de mouwen worden opgestroopt en via Jauke en turbo Thijs krijgen we kansen op de aansluitingstreffer.
Vanaf links een schot van Noud welke wordt gered door de keeper, in de rebound is Jauke scherp voor het doel en tikt de 1-2 binnen.
Voor rust nog een grote kans voor NSVV als keeper Even uitglijdt. Supersnel kan hij omdraaien naar doel en net op de doellijn heeft hij de bal klemvast. Gelukkig is er geen doellijntechnologie en VAR want anders kon de scheids nog naar de zijkant komen om op het scherm te komen kijken.
In de rust was er zeker geen donderspeech nodig, want de kansen zouden weer komen en een verlies zou niet nodig zijn. Zoals een trainer van Arsenal weleens zei "Als je niet geloofd dat je het kan, heb je helemaal geen kans om te winnen". Nou de jongens gingen naar buiten en stonden weer op scherp.
De tweede helft een keeperswissel en een feller ZBVH.
Al snel volgde de gelijkmaker.
De goed spelende Daan schoot de bal voor doel en Osman scoorde de dik verdiende 2-2 binnen.
NSVV werd weer gevaarlijk met een hard schot op doelman Noud maar met een knappe redding bleef het gelijk. Wat hebben we met Noud en Even toch twee wereldkeepers!
ZBVH kreeg kansen via Gijs en Jauke alleen stond ook de keeper van NSVV prima te spelen.
Net als in de eerste helft volgde in de tweede helft ook een VAR momentje voor doel van NSVV als een corner van Daan via binnenkant paal op de lijn wordt gered. We strepen ze wel tegen elkaar weg.
In de allerlaatste minuut nog een klein kansje voor Jauke alleen zijn inzet werd geblokt.
Beide ploegen zijn tevreden met het gelijkspel en gezien het wedstrijdbeeld ook een terechte uitslag.
Een mooie spannende pot voetbal en geen familieruzie dit weekend.