SIMONSHAVEN
tel. 0181-451589

Onderaan de Schuddebeursdijk onder de rook van Spijkenisse  speelde ZBVH afgelopen zaterdag tegen Simonshaven de nummer 13 op de ranglijst. Enkele ZBVH supporters waren op deze mooie lentedag zelfs helemaal op de fiets gekomen ( afstand  16 kilometer) waaronder het 88 jarig erelid Ad Konijnendijk.

Eerder dit jaar werd nog in het thuisduel gelijk gespeeld tussen beide ploegen.

Trainer Rene Milot van ZBVH had opnieuw een plaatsje in de basis ingeruimd voor de  2e elftalspelers  Jelle Stubenitsky en Mike Andeweg na hun goede spel van afgelopen  week.

Met nog geen 2 minuten speeltijd op de klok stoomde Robin Konijnendijk aan de rechterkant goed door en hij kon de bal terugleggen voor de voeten van Jelle Stubenitsky  die keurig met de voet af kon ronden ;  0-1  !!  , een bliksemstart voor de rood-zwarte brigade .Echter de vroege voorsprong was beslist geen startschot voor een galavoorstelling van de Herculianen , het was allemaal matig wat er in de minuten daarna op het veld werd vertoond. Ook de thuisploeg kon er verder weinig tegenover stellen en zorgde nauwelijks voor gevaar.

Toch kwamen er in de 1e helft kansen om de voorsprong verder uit te breiden voor ZBVH.

De fysiek  ijzersterke spits van ZBVH;  Wessel Schouwink , gaf in een sprint een beuk aan de tegenstander en kon daardoor een gaatje vinden om verwoestend uit te halen met zijn chocolade (linker) been, zijn prachtige uithaal spatte echter onderkant lat uit het doel, helaas is er in de kelderklasse geen VAR aanwezig want de bal leek vanaf de zijlijn achter de lijn te zijn gevallen. Enige minuten daarna was opnieuw Schouwink dichtbij een doelpunt toen zijn vrije trap over de muur  door de keeper van de thuisploeg uit de hoek werd gekeerd. Uit de corner die daarna ontstond werd een inzet van dezelfde Schouwink  voorkomen toen zijn kopbal werd gepakt door de goalie van Simonshaven.

Door de minieme voorsprong bleven de gastheren in leven en ze kwamen net voor rust een paar keer er gevaarlijk er doorheen.  De gelijkmaker hing zelfs in de lucht , het was de hoogste tijd voor het rustsignaal voor zwalkende Zuid-Beijerlanders om de organisatie weer op orde te krijgen.

Met een 0-1 stand werd de rust ingegaan.

ZBVH kwam goed uit de kleedkame , het was duidelijk  te zien dat het voornemen was om snel het verschil op het scorebord  verder uit te breiden. In de 5e minuut van de 2e helft verdween een prima afstandsschot van Mike Andeweg  op de lat. Deze gemiste kans was slechts uitstel van executie voor de gastheren want kort daarna werd een  prima genomen corner uitstekend  terug gekopt door Jurriaan van den Berg naar zijn compaan van de luchtmacht van ZBVH ; Wessel Schouwink,  die prachtig de 0-2 binnen knikte. Gek genoeg ging de thuisploeg juist beter spelen daarna,  een groot deel van de 2e helft was Simonshaven gevaarlijker en feller echter voorin werd een goede afmaker node gemist bij de gastheren.

In de slotfase mocht Jelle Stubenitsky zelfs zijn 2e treffer aantekenen nadat zijn kopbal in het net belandde ; 0-3!!

Conclusie; ZBVH is bezig aan een uitstekende race en wint voor de 3e keer achter elkaar  en heeft  inmiddels DRL van de 5e plaats gestoten.