3264VG
NIEUW BEIJERLAND
tel. 0186-693068

Onderweg naar de thuishaven van NBSVV pakte de donkere wolken zich samen hoog boven Nieuw-Beijerland, als dat maar geen slecht voorteken is spookte gelijk door de gedachten van de verslaggever.

Het onderbuikgevoel werd alleen maar meer versterkt toen duidelijk werd dat de ziekenboeg van ZBVH nog verder was uitgebreid met onder andere een van de absolute smaakmakers van de laatste maanden; linkerspits Davey Lodder.Met bijna de gehele voorhoede in de lappenmand moest trainer René Milot noodgedwongen met een haast veredeld 2e elftal aan de wedstrijd beginnen.Zonder topscoorder ( Wessel Schouwink) zonder spelleider ( Marvin Lems ) en (aanvankelijk) zonder creativiteit ( Davey Lodder)  in het team zou ZBVH geen potten kunnen breken zo bleek later.

Dan NBSVV, de ploeg die nog niet zo lang geleden in de 3e klasse actief was is de laatste jaren na het tijdperk van hun sterspeler Paul Bestebreur afgedaald naar de onderste regionen van de 4e klasse. Met de wetenschap dat er na dit seizoen 4 ploegen zullen degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse is het daarom alle hens aan dek voor de Nieuw-Beijerlanders.

Na 15 minuten spelen was de eerste kans voor NBSVV, een schot werd uitstekend gekeerd door doelman Sven van den Hoogen.Verder wat kansjes voor ZBVH, wat schoten voorlangs. Maar veelal slordig spel over en weer tussen twee ploegen die wel willen maar niet kunnen, het spelbeeld was typerend voor wat men noemt ‘’ de Kelderklasse’’.

En zoals verwacht was er weinig vuurwerk te beleven voor beide doelen gezien het ontbreken van aanvalskracht.

NBSVV speelde compact en had heeft weinig te duchten van het gehandicapte elftal van ZBVH. Sterker nog; na ongeveer 35 minuten spelen had NBSVV zomaar al op voorsprong kunnen komen als het schot niet net voorlangs ging. Deze gemiste kans bleek echter uitstel van executie voor ZBVH want net voor rust viel toch de 1-0 voor NBSVV!

Dit was ook meteen de ruststand.

Het werd alsmaar (water) kouder en grauwer op sportpark ‘’De Kreek’’ en de vraag was of ZBVH zijn verkleumde supporters na de thee nog kon verwarmen door beter spel en doelpunten.

Met de na rust toch nog ingevallen Davey Lodder trok ZBVH in de 2e helft het initiatief weer naar zich toe.Na 10 minuten viel bijna de gelijkmaker, de doorgebroken gelegenheidspits Ferdinand Cats werd eerst nog gestuit door de uitgekomen keeper, in de rebound kwam de bal voor de voeten van Mike Andeweg, zijn schot kwam echter hard tegen de onderkant van de lat.Kort daarna werden enkele gevaarlijk schoten afgevuurd op de NBSVV-goalie door achtereenvolgens Twan Breure en Sander van Pelt.

In de slotfase kwamen er nog twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker via Davey Lodder, echter het vizier van naar rechts uitgeweken linkspoot stond dit keer niet op scherp, eerst verdween zijn vrije trap hoog over het doel en kort daarna werd zijn schot gekeerd door de keeper.

In de absolute slotfase verzaakte NBSVV zelfs nog de 2-0 te scoren.Het onderbuikgevoel voorafgaand werd zodoende bevestigd want de scheidsrechter vond het welletjes en floot af met een nipte maar broodnodige overwinning voor het hardwerkende NBSVV. Daar tegenover stond de 1e nederlaag genoteerd voor de Herculianen.

Conclusie:

ZBVH was deze middag geen schim meer van de sprankelende ploeg van de voorbije weken en zal (voorlopig) pas op de plaats moeten maken op de ranglijst. Met een volle ziekenboeg en een loodzwaar programma voor de boeg zullen de Zuid-Beijerlanders alles op alles moeten zetten om niet in een vrije val terecht te komen.

Volgende week wacht de Korendijkse “el Clasico” met Goudswaardse Boys-ZBVH.