Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

Op een regenachtig sportpark de Hercules was de rode lantaarndrager Piershil de tegenstander in de tweede  van een reeks Hoeksche Waardse derby’s.

Voor de aftrap werd stilgestaan bij het overlijden van een oud selectiespeler van ZBVH  en een oud bestuurs- en erelid Els ’t Hooft-Schaalje, er werd derhalve een minuut stilte gehouden en met rouwbanden gespeeld.

ZBVH trapte af zonder Marvin Lems , Wessel Schouwink , Jimmy Andeweg en aanvoerder Mark Burger die om diverse redenen ontbraken.  ZBVH trainer Rene Milot moest dus wederom improviseren met zijn opstelling een inmiddels gebruikelijk ritueel de afgelopen maanden vanwege blessures of coronagevallen.  Het was met name de vraag wie de spitspositie zou bekleden gezien vaste spits en topscoorder Wessel Schouwink momenteel geblesseerd is.  Het werd dus  Pirmin Buitendijk die normaliter op het middenveld speelt .

Piershil begon brutaal aan de wedstrijd en deelde gelijk al 2 speldenprikjes uit met schoten van afstand. Zeker de eerste 20 minuten was het verschil op de ranglijst nauwelijks  terug te zien aan het spelbeeld. In plaats dat het doelpunten ging regen vanuit ZBVH kwam het met bakken uit de hemel gevallen. En net op het moment dat de roodzwart supporters zich zorgelijk af gingen vragen of er überhaupt  wel  gescoord zou gaan worden en misschien Piershil weleens zou kunnen gaan stunten, viel de1-0 voor de Zuid-Beijerlanders.

Niemand minder dan linkerspits Davey Lodder schoot prachtig raak in de 24e minuut.  Deze voorsprong gaf ZBVH vertrouwen en er ontstonden meerdere kansen.  ZBVH voerde het tempo meer en meer op. Op het middenveld strooide aanvoerder Twan Breure met prachtige passes over grote afstanden op de stropdas van de vleugelspelers. Net voor rust kreeg Breure nog een goede kans op de 2-0 na een goede voorzet van Davey Lodder echter zijn rollertje ging net naast. Met een 1-0 voorsprong werd de rust ingegaan.

Na de thee viel heel snel de 2-0,  de verslaggever was nauwelijks uit de kantine toen spits  Pirmin Buitendijk een perfecte voorzet van Davey Lodder af kon ronden. Daarna opnieuw een grote kans  voor Buitendijk op de 3-0. Als een aangeslagen bokser hing Piershil in de touwen en ZBVH wilde nog met enkele doelpunten de genadeklap uitdelen. In de 81e minuut werd een prima schot van Jurriaan van den Berg nog over de lat gebokst door de Piershil keeper echter 2 minuten later moest dezelfde keeper het antwoord schuldig blijven toen Twan Breure de 3-0 aantekende. Het werd zelfs nog 4-0 na een indraaiende cornerbal van Robin Konijnendijk die vermoedelijk nog door een Piershilspeler werd aangeraakt.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd stonden de broertjes Robin Konijnendijk en Stef Konijnendijk op de vleugels  bij ZBVH,  wellicht  later in het seizoen kan er zelfs een 3e broertje aan toegevoegd worden met de 18 jarige talentvolle spits Mart Konijnendijk .

Volgende week zaterdag speelt ZBVH uit tegen NBSVV.