3267LG
GOUDSWAARD
tel. 0186-692622

Vanwege de nieuw aangekondigde coronamaatregelen kon de inhaalwedstrijd tussen Goudswaardse Boys en ZBVH nog net voor publiek worden gespeeld.

Tijdens de vorige editie (2020 - 2021) mocht er geen publiek op sporkpark de Koorenaar (ook vanwege  coronamaatregelen) echter toch werd deze derby toen aanschouwd door thuis en uitsupporters vanuit de naastgelegen hoge dijk, in dat duel scoorde Twan Breure destijds de winnende goal in de slotfase.

Beide ploegen kampen de afgelopen maanden met een volle ziekenboeg, trainers Leo Tol (Goudswaardse Boys) en René Milot (ZBVH) moeten echt roeien met de riemen die ze hebben en wekelijks puzzelen aan hun opstelling.

Met de wetenschap dat de nummers 11 t/m 14 zullen degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse is het met name voor de Goudswaarders alle hens aan dek gezien hun huidige 11e plaats op de ranglijst.

Dan ZBVH;  vanuit de ziekenboeg kwam de update dat de spitsen  Wessel Schouwink en Jimmy Andeweg de komende weken er nog niet bij zullen zijn dus mocht jonkie Tjerk van Dijk dit keer als rechtsbuiten starten.

Een andere sterkhouder die ook niet fit was (Davey Lodder) begon toch aan de wedstrijd omdat trainer Milot verder weinig andere smaken voorin had.

In de 12e minuut kwam de 1e kans voor ZBVH na een mooie vrije trap van Davey Lodder kopte debutant Tjerk van Dijk net naast. ZBVH had de eerste helft het meeste balbezit maar miste stootkracht voorin om het overwicht in doelpunten om te zetten. Dan maar een middenvelder die moet scoren moet aanvoerder Twan Breure welhaast hebben gedacht toen hij de 0-1 aantekende in de 19e minuut na zijn  van richting veranderd schot. Goudswaard kon in de beginfase daar weinig tegen overstellen , in de 25e minuut was daar wel de 1e kans via rechtsbuiten Darwyn Pennock die zijn schot voorlangs  zag afgevuurd op ZBVH doelman Sven van de Hoogen. ZBVH had eigenlijk tot de 44e minuut niets te duchten van Goudswaardse Boys maar binnen enkele minuten voor het rustsignaal kwamen er ineens maar liefst drie cornerballen voor de thuisploeg , en de boys werden direct gevaarlijk met hun sterke luchtmacht.Bij de 1e corner belandde  de bal tegen de paal , bij de 2e corner werd  een schot over de lat getikt door de sterk keepende Sven van de Hoogen. ZBVH kwam hiermee goed weg en ging  de rust in met een 0-1 voorsprong.

De thuisploeg moet wel haast een donderspeech hebben gekregen van trainer Leo Tol want een zeer strijdbaar Goudswaardse Boys voerde  meteen na rust de  druk verder op .  Daar waar ZBVH vrijwel de gehele 1e helft de controle had over de wedstrijd keerden de Herculianen de 2e helft onherkenbaar uit de kleedkamer. Tussen de 48e en de 50e minuut werd de gelijkmaker nog voorkomen door de uitblinker aan ZBVH zijde deze middag;  doelman Sven van de Hoogen,  eerst reageerde Sven prima op een kopbal en daarna was hij opnieuw een  sta in de weg toen een Goudswaarder door de ZBVH defensie soleerde maar zijn schot gestuit zag door de ZBVH goalie.

Het was echter wachten op de gelijkmaker en die kwam er in de 55e minuut, op een schot moet de ZBVH doelman dit keer het antwoord schuldig blijven, een verdiende 1-1  werd gescoord door naar verluid Jacco Vink. ZBVH was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft en de thuisploeg zette nog meer aan en dit werd  beloond met de 2-1 in de 68e minuut, opnieuw was de van Piershil overgekomen sterke spits Vink die de trekker over kon halen!

En net op het moment dat niemand meer een stuiver gaf voor de aangeslagen Zuid-Beijerlanders viel toch totaal onverwacht de gelijkmaker  in de slotfase ,  niemand minder dan de notabene  half fitte  Davey Lodder zag zijn vrije trap van richting veranderen en achter de ijzersterke keeper Bryan Huijzers verdwijnen : 2-2 ! , dit was ook meteen de einduitslag.

Conclusie ; Alhoewel de druiven zuur zullen zijn voor de thuisploeg toch een terechte uitslag gezien het totale wedstrijdbeeld. Volgende week wacht weer een zware uitwedstrijd voor ZBVH , dit keer zonder publiek tegen de nummer twee op de ranglijst Zinkwegse Boys.