Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

De blauwwitten van SCO’ 63 uit Spijkenisse waren de eerste tegenstander in de 4e klasse F voor de rood zwarten van ZBVH uit Zuid-Beijerland.

ZBVH moest het zaterdag nog doen zonder 4 belangrijke krachten, met name Ferdinand Cats en Marvin Lems de mannen van de creativiteit , zouden node gemist gaan worden in de opbouw. Hard werken was daarom deze middag het devies om de 1e punten binnen te halen. Het werd dan ook de middag van de onmisbare waterdragers die nooit verzaken in de strijd, daarover straks meer.

Het eerste half uur waren beiden ploegen in evenwicht qua balbezit echter aan beide kanten waren er nauwelijks doelkansen te bespeuren.

De centrale verdedigers van de thuisploeg hadden in de beginfase nog de nodige moeite met grote sterke spits van SCO’ 63 , maar de weer oersterk spelende Brian Lodder wist er al snel raad mee.De 30e minuut leek wel het startschot voor een ZBVH offensief. Want ineens nam de thuisploeg het initiatief en zo ontstonden er de eerste kansen . In de 33e minuut schoot Robin Konijnendijk bal hard op kruising, 10 minuten later werd een schot van Davy lodder tot corner verwerkt Toch werd met een 0-0 ruststand de kleedkamer opgezocht .

Direct na rust pakte ZBVH de draad weer van het laatste kwartier van de 1e helft, wederom werd de aanval ingezet op het vijandelijke doel. Echter geheel onverwacht was daar ineens een kopbal van SCO’ 63 die door Mark Saarloos van de doellijn werd gehaald.

Saarloos begint steeds meer uit te groeien tot een cultheld , zijn spel oogt misschien niet allemaal gepolijst maar wekelijks werkt hij zich een slag in het rond . Het goede spel van de rechtsback uit het 2e elftal stelt trainer Milot straks voor een luxe keuze wanneer de afwezige spelers weer terug zullen keren.

Terug naar de wedstrijd want in de 75e minuut viel eindelijk de bevrijdende 1-0 , de net van vakantie teruggekeerde Robin Konijnendijk kon bij de 2e paal intikken na een perfecte lage voorzet van linksbuiten Davy Lodder. Vijf minuten later scoorde Konijnendijk bijna zijn 2e treffer echter zijn schitterende vrije trap werd uitstekend gered door de SCO keeper. Maar met de magere voorsprong werd de tegenstander in leven gehouden en werd het nog billenknijpen en alle hens aan dek voor de thuisploeg en de thuissupporters. Want in de slotfase viel bijna nog de 1-1 te betreuren echter dankzij een woud van benen van de nimmer verzakende waterdragers werd dit voorkomen.

Hopelijk met de teruggekeerde creatievelingen  weer aan boord zal volgende week worden afgereisd naar het sterke Bolnes uit Ridderkerk.