Charloisse Lagedijk 761
3084LC
ROTTERDAM
tel. 010-4809483

Afgelopen zaterdag speelde ZBVH  haar voorlaatste wedstrijd van het seizoen in Rotterdam-Zuid  aan de Charloise Lagendijk.

Tegenstander van deze middag was de oudste voetbalclub uit Rotterdam van de linker maasoever te weten TransvaliaZW opgericht op 14 mei 1905.

In de thuiswedstrijd op 12 maart jongstleden werd nog met 6-1 gewonnen door de Herculianen.

De Zuid-Beijerlanders hadden zich dankzij  een goede reeks tussen 2 april en 7 mei van dit jaar  ( 16  uit 6 ) al in veilige haven gespeeld,  de laatste 3 duels voorafgaand aan dit duel gingen echter allemaal verloren.

De meegereisde trouwe aanhangers van de Herculianen hoopten in ieder geval dat hun vlaggenschip op eerherstel uit zou zijn teneinde op zijn minst de 5e plaats veilig te stellen.

Maar TransvaliaZW  moest  zich deze middag nog veilig spelen en hadden de 3 punten hard nodig om uit de gevarenzone te treden,

De Rotterdammers grepen ZBVH meteen bij de keel en kregen gelijk al in de 1e vijf  minuten twee levensgrote kansen om op voorsprong te komen.

ZBVH doelman Sven van den Hoogen was echter spelbreker en redde uitstekend op de inzet van de aanvaller van TransvaliaZW.

Tussendoor deed ZBVH nog wel af en toe wat terug , zo was er een prachtige combinatie tussen Jimmy Andeweg en Marvin Lems ,  een geniale hakbal van  Andeweg kwam terug voor de voeten van Lems echter zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Kort daarna opnieuw een grote kans voor Lems  die zichzelf handig vrijspeelde voor de keeper maar zijn schot miste precisie en verdween over het doel.

Na een kwartier spelen was er weer gevaar voor het doel van ZBVH, een uitstekende verdedigende actie van Jurriaan van den Berg voorkwam opnieuw een snelle achterstand voor de Zuid-Beijerlanders.

Ondanks een stortvloed aan kansen voor TransvaliaZW viel de 0-1 aan de andere kant  na 25 minuten spelen , na een prima bal over de linies van Sander van Pelt naar Wessel Schouwink zette de fysiek sterke spits zich vrij middels een uitstekend  blok, vervolgens kon de ZBVH topscoorder prachtig over de uitgekomen doelman liften 0-1 !  al weer de 25e treffer voor Schouwink.

Maar het in degradatienood verkerende TransvaliaZW bleef knokken voor wat het waard was en creëerde aanval op aanval. Na goed een half  uur spelen was opnieuw ZBVH doelman Sven van de Hoogen nog een sta in de weg ,  met een werkelijk  formidabele redding met de voeten voorkwam hij opnieuw een doelpunt van de tegenstander.

Net voor rust kreeg ZBVH nog een vrije trap die vanaf rechts  genomen werd door de linksbenige Davey Lodder ,  het  prachtig indraaiende schot van Lodder kwam echter op de lat.

De ruststand werd bereikt met een geflatteerde  0-1 voorsprong voor ZBVH.

Na de thee kwam  TransvaliaZW furieus uit de kleedkamer met een tsunami aan aanvallen werd gezocht naar een snelle gelijkmaker. Na twee minuten speeltijd viel de bal nog op de lat bij ZBVH echter dit was slechts uitstel van executie want kort daarop viel de terechte gelijkmaker van de thuisploeg in het mandje ; 1-1!

Het was daarna alleen maar TransvaliaZW die dicteerde , rond het half uur spelen kwam ZBVH weer goed weg toen een kopbal van de thuisploeg  net naast ging .

Maar het 2e doelpunt van de thuisploeg kon niet uit blijven en die kwam er ook een kwartier voor het einde , op een prachtige uithaal  moest de verder uitblinkende doelman Sven van den Hoogen dit keer het antwoord schuldig blijven; 2-1!

Conclusie :

Een geheel terecht verlies voor een ongeïnspireerd ZBVH, om het seizoen niet als een nachtkaarsje uit te laten gaan is er volgende week nog 1 herkansing in de thuiswedstrijd tegen Overmaas,  de ploeg die na de winst op Hekelingen op Zuid-Beijerland alsnog kans heeft  om kampioen te worden.

Verslag: Henk Weij