Ridder van Dorplaan 7
3284AT
ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

In een boeiend duel met twee aanvallende ploegen trok de Zinkwegse Boys afgelopen zaterdag aan het langste eind en benaderden zij de koploper Overmaas tot 1 punt.

Op een mistroostig sportpark “de Hercules” speelden de Zuid-Beijerlanders de vijfde HoekscheWaardse derby op rij, dit keer thuis tegen de  nummer twee op de ranglijst zijnde de  Zinkwegse Boys.

Voorafgaand kwam er positief nieuws uit de ziekenboeg dat de spits en topscoorder van ZBVH , Wessel Schouwink , op de weg terug is, het duel met Zinkweg kwam echter  nog net te vroeg voor hem. De overige afwezige sterkhouders te weten , spelmaker Marvin Lems en goaltjesdief Jimmy Andeweg,  moeten nog even wat langer  geduld hebben.

Middenvelder Pirmin Buitendijk stond derhalve vandaag weer als gelegenheidsspits opgesteld. Rechtsback Jesse Jongenotter mocht zijn competitiedebuut maken bij afwezigheid van  zijn concurrent Mark Saarloos.Tegenstander Zinkwegse Boys  kon zover na te gaan beschikken over al zijn sterkhouders zoals Mike Fiere  en goalgetter Simon van Rheeden.

De wedstrijd was koud begonnen of de 0-1 viel al in de touwen , binnen 1 minuut was het Simon van Rheeden die een voorzet vanaf rechtst in een keer schitterend achter de verbouwereerde ZBVH doelman schoot, Echt  een beauty van jewelste , dergelijke doelpunten zijn normaliter alleen op een hoger amateurniveau te bewonderen. ZBVH leek even aangeslagen na deze snelle achterstand maar herpakte zich weer snel en liet de kop niet hangen mede dankzij de aanmoedigingen langs de lijn van de geblesseerde  Marvin Lems. Ook aan de zijlijn liet Lems zich van zijn waarde zien, als een voetbaltrainer  in de dop zette hij zijn ploeggenoten fanatiek op scherp met talrijke nuttige aanwijzingen.

Tussen de 7e en de 20e minuut ontstonden de eerste kansen voor de thuisploeg, eerst  schoot Pirmin Buitendijk met zijn chocolade(linker) been over het doel van de tegenstander en bij de 2e kans was het opnieuw gelegenheidsspits Buitendijk wiens kopbal over de lat werd gestompt na een uitstekende actie en voorzet van de klassieke rechtsbuiten Robin Konijnendijk. Kort daarna was er opnieuw een prachtige voorzet van Robin Konijnendijk,  op zulke momenten zou normaliter de kopsterke Wessel Schouwink wel raad hebben geweten echter er was nu  niemand van de Zuid-Beijerlanders bij om het luchtduel aan te gaan.

In de 35e minuut werd de andere klassieke buitenspeler van ZBVH,  linksbuiten Davey Lodder, hard onderuit gehaald hetgeen direct een rode kaart betekende voor de rechtsback van Zinkweg.

Het tiental van Zinkweg hield echter de voorsprong vast tot aan de thee , ruststand 0-1.

De 2e helft was nog niet begonnen of ZBVH kwam terug op 1-1 ! na een prima voorzet van Davey Lodder kwam de bal bij Sander van Pelt die de bal keihard langs de doelman  van Zinkweg schoot , prachtig doelpunt !ZBVH zette het tiental van Zinkweg verder onder druk echter kon de trekker niet overhalen , goalgetter Schouwink werd node gemist deze middag.

Waar iedereen zat te wachten op het 2e doelpunt  van de Zuid-Beijerlanders was het verrassend genoeg de Zinkweg die veerkracht toonde in het laatste half uur en brutaal het initiatief weer terugnam. Het lef van de uitploeg werd beloond want in de 60e minuut viel de 1-2,  een penalty werd benut door wie anders dan Simon van Rheeden die zijn 2e goal maakte van deze middag.

In de 64e ontsnapt ZBVH wanneer opnieuw van Rheeden dit keer voorlangs schiet. Echter dit bleek uitstel van executie voor ZBVH want de ingevallen pijlsnelle spits van Zinkweg tekende de 1-3 aan na een counter van de uitploeg. De laatste 10 minuten kregen de ZBVH talenten Jarno vd Heiden ( 17 jaar) , Mart Konijnendijk (18 jaar ) en Tjerk van Dijk (19 jaar) nog speelminuten van trainer Rene Milot, In de slotfase viel toch nog de 2-3 na een prima ingeschoten penalty van Robin Konijndijk . Kort daarna werd het bijna nog gelijk na een goede kans van opnieuw Konijnendijk .

Conclusie: ZBVH kan met hoofdzakelijk jongens uit de eigen jeugd met opgeheven hoofd zijn verlies nemen tegen een  tegenstander met louter versterkingen die van elders zijn gehaald. Wanneer de sterkhouders uit de ziekenboeg zijn teruggekeerd zullen de Zuid-Beijerlanders zeker weer een rol gaan spelen voor een eventuele (3e) periodetitel.