ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

De Zuid-Beijerlandse Voetbalvereniging Hercules (ZBVH) sloot  afgelopen zaterdag het jubileumseizoen  af  in de Korendijkse derby versus Goudswaardse Boys .

Op een zonovergoten sportpark Hercules betraden de Herculianen het veld in een speciaal ter ere van het  75-jarige jubileum ontworpen , schitterend retro tenue. ZBVH trainer Rene Milot was wederom genoodzaakt een combinatie van spelers uit het 1e en het 2e het veld in te sturen vanwege het ontbreken van 5 basisspelers. Mike Andeweg mocht links centraal achterin zijn opwachting maken.

De eerste 20 minuten viel er vrij weinig te beleven, beide ploegen begonnen in de beginfase alsof het een  veredeld vriendschappelijk Korendijks  potje was. Maar aan het gezapige spel werd al  snel daarna een onverwachte wending gegeven. Twan Breure van ZBVH kreeg namelijk rood na  slechts 28 minuten speeltijd vanwege een overtreding op een doorgebroken speler.

Met nog meer dan 60 minuten speeltijd voor de boeg stonden  10 Herculianen plotseling tegenover een meerderheid uit Goudswaard.

Gek genoeg genereerde de numerieke minderheid  juist een vechtlust bij de  ontwaakte Herculianen , plotseling werd er als Griekse helden uit de oudheid gestreden en werd de naam Hercules eer aangedaan. Met in de hoofdrol de rechtsback Mark Saarloos die deze middag weer ouderwets vocht voor iedere meter , met zijn fanatieke sterke spel voorkwam hij dat de gevaarlijkste man aan de Goudswaardse linkervleugel verder gevaar kon stichten. In plaats van achterover te leunen zocht ZBVH zelfs  brutaal de aanval , en dit werd beloond want na 32 minuten speeltijd werd spits en  topscoorder Wessel Schouwink  onderuit  gehaald . De bal verdween  op de stip en Schouwink  liet deze kans niet onbenut en schoot koelbloedig langs de geweldige Goudswaardse doelman Bryan Huijzers., 1-0!

Zelfs met deze voorsprong was er geen reden voor de thuisploeg om de bus te parkeren voor doelman Sven van den Hoogen. Nog geen  6 minuten na de voorsprong kwam er een prachtige lange crosspas van  de voet van Jimmy Andeweg op het hoofd van  wie anders dan ; Wessel Schouwink  die de bal werkelijk schitterend tegendraads in de kruising kopte ; 2-0 !  Net voor het rustsignaal werd het zelfs bijna 3-0 door opnieuw Schouwink die dit keer werd belet door doelman  Bryan Huijzers.

Met een 2-0 voorsprong werd de thee opgezocht.

Uit niets bleek dat de Goudswaarders in de rust op een donderspeech werden getrakteerd door hun trainer Leo Tol die op het eind van dit seizoen vertrekt bij de boys.  In de 2e helft opnieuw een onherkenbaar Goudswaardse Boys , een elftal die geen schim meer lijkt te zijn van de ploeg die recent nog zeer knap gelijkspeelde  tegen de gezamenlijke  koplopers Hekelingen en Overmaas.

In de 58e minuut opnieuw een penalty voor ZBVH nadat de doorgebroken Jelle Stubenitsky onderuit werd gehaald binnen de 11 meter . Opnieuw was het Wessel Schouwink die het vonnis tekende door de strafschop te benutten ;  3-0 , de zoveelste hattrick van Schouwink dit seizoen. Bijna maakte Schouwink nog zijn 4e treffer echter zijn schot ging net voorlangs.

In het slotkwartier nog een paar kansen voor de Goudswaarders, echter de doelpogingen belandden respectievelijk op de paal en op de vuisten van doelman Sven van den Hoogen.

De moe gestreden  en goed spelende Jelle Stubenitsky werd 20 minuten voor het eindsignaal vervangen door Vincent Bakker , kort daarna maakte ook Bryan Lodder zijn comeback in de basis van ZBVH na een maandenlange afwezigheid.

Conclusie ; een collectieve teamprestatie van de 75 jarige  jubilaris met uitblinkers Mike Andeweg , Mark Saarloos en Wessel Schouwink. ZBVH heeft zich knap teruggeknokt naar de 5e plaats op de ranglijst en staat inmiddels 10 punten los van de gevarenzone.