ZUID-BEIJERLAND
tel. 0186-661355

ZBVH was afgelopen zaterdag gastheer voor Bolnes,  de gasten uit  Ridderkerk speelden in het seizoen 2013-2014 zelfs nog in de 1e klasse maar verkeren thans in de gevarenzone wat betreft  degradatie naar de 5e klasse.

Bolnes speelde niet in hun traditionele blauw witte gestreepte shirts , de zebra’s waren gekleed in een zwart uittenue.

Al vanaf het eerst begin werd duidelijk dat het bepaald geen makkelijke pot zou worden voor ZBVH , de gevaarlijke aanvallers van Bolnes ; Givin Brunswijk en Raylicho Babel , bezorgden de defensie van de Herculianen handenvol werk.

De eerste waarschuwing van Bolnes werd al in de 4e minuut gegeven , na een goede actie vanaf links verdween de inzet van Givin Brunswijk op de vuisten van doelman Sven van den Hoogen. Door een foute terugspeelbal bij ZBVH nam Bolnes brutaal de voorsprong in de 6e speelminuut ; 0-1!   ZBVH kon in die beginfase maar weinig terugdoen ware het niet dat de thuisploeg met enig fortuin door een eigen goal van Bolnes toch op gelijke hoogte kon komen in de 12e speelminuut.

De tentoonstelling van het foutenfestival ging onverminderd door want in de 27e minuut werd opnieuw een persoonlijke fout bij ZBVH direct afgestraft door Bolnes 1-2 !!  Kort daarna verzaakte Raylicho Babel namens Bolnes om de 1-3 te scoren , ZBVH kwam hier  erg goed weg. Bolnes zit dit seizoen  in de hoek waar de klappen vallen vertelde een Bolnes supporter aan de zijlijn en hij had het nog niet gezegd en zijn woorden werden direct bevestigd , door een nieuwe klungelige fout achterin bij de Ridderkerkers  kon  ZBVH wederom  fortuinlijk op gelijke hoogte komen via Wessel Schouwink , 2-2 in de 40e minuut  !!

Net voor rust volgde er weer een gevaarlijke aanval van  Bolnes , de Zuid-Beijerlandse defensie kraakte in al haar voegen , aan niets was te zien dat er tegen de nummer 11 op de ranglijst gevoetbald werd.

Na de rust begon ZBVH toch meer te creëren, de aanvallen gingen nu over en weer , zo was  Raylicho Babel van Bolnes opnieuw gevaarlijk met zijn rushes langs de zijlijn,  maar aan de andere kant schoot Mark Burger de aanvoerder van de thuisploeg,  op de paal.

In die fase was de ingevallen Vincent Bakker een ware rots in de branding met zijn vele intercepties achterin verijdelde hij een nieuwe achterstand voor de thuisploeg.  Zo voorkwam Bakker met een geweldige sliding een zeker doelpunt van een doorgebroken Bolnes aanvaller.

Het laatste halfuur kon ZBVH toch het tij keren , Jimmy Andeweg werd onderuit gehaald in het strafschopgebied , vanaf de stip voltrok Wessel Schouwink het vonnis en bracht hiermee de stand op 3-2.  Net voor tijd was  Givin Brunswijk de gevaarlijke spits van Bolnes nog een laatste keer dreigend  maar opnieuw was Vincent Bakker een sta in de weg , Bakker was deze middag de beste man aan ZBVH zijde.

In de slotfase wist Wessel Schouwink nog de 4-2 te scoren met het hoofd  , opnieuw een hattrick voor de spits van ZBVH.

Conclusie: ZBVH wint fortuinlijk van een beter Bolnes. Echter met maar liefst 16 punten uit de laatste 6 wedstrijden zijn de Zuid-Beijerlanders bezig aan een uitstekende race . Met nog 5 wedstrijden te gaan is ZBVH veilig gespeeld gezien de voorsprong van 18 punten op de nummer 11 op de ranglijst.  De ploeg van trainer Rene Milot kan derhalve de resterende duels vrijuit spelen en dat is een welkome bijkomstigheid gezien het loodzware programma met uitwedstrijden tegen de kampioenskandidaten Hekelingen en  Zinkwegse Boys.