3265AB
PIERSHIL
tel. 0186-691888

Afgelopen zaterdag stond er wederom een Korendijkse derby op het programma dit keer uit tegen hekkensluiter Piershil.  Na het echec van vorige week in de andere derby welke verloren werd van NBSVV, waren de Herculianen nu aan hun stand verplicht zich te herpakken tegen de nummer laatst op de ranglijst.

Tegenstander Piershil heeft een zeer respectabele voetbalhistorie, eind jaren zeventig speelden de mannen nog op het destijds  1 na hoogste amateurniveau in een competitie met o.a. SHO. Met de geweldige spits Karel Snijders in de gelederen en o.a. Rien Burger (vader van de aanvoerder van ZBVH;  Mark Burger en profvoetballer Wouter Burger) werd destijds furore gemaakt onderaan de Molendijk.

Ondergetekende kwam met 20 minuten vertraging aan op het sportcomplex met een 0-0 stand op het scorebord. Echter het leek wel of er speciaal gewacht werd op de verslaggever want ZBVH scoorde ogenblikkelijk de 0-1, na een goede actie van Sander van Pelt kon spits Wessel Schouwink bij de tweede paal binnenwerken.

Deze voorsprong was allerminst het begin van een overwicht namens  de Zuid-Beijerlanders .

Nee niets van dit alles; de mannen van Piershil toonden veerkracht en gingen niet bij de  pakken neerzitten.  De verdediging van ZBVH had soms de handen vol aan de watervlugge voorhoedespelers van de thuisploeg.

Bewonderenswaardig namen de Piershillenaren het initiatief zelfs over en kwamen bijna op gelijke hoogte net voor rust  toen hun  rechtsbuiten zomaar langs drie slap verdedigende Zuid-Beijerlanders mocht lopen,  zijn schot werd ternauwernood gekeerd door doelman Sven van den Hoogen.

Met een minieme voorsprong van 0-1 werd de rust bereikt tegen een tegenstander met liefst 62 tegengoals in hun voorliggende 15 duels.

Na de thee ging de moedige thuisploeg opnieuw brutaal opzoek naar de gelijkmaker,  en die kwam er zo waar in de 58e minuut. Een hoge zwabberbal van de voorstopper van Piershil verdween tot ieders verrassing achter doelman Sven van den Hoogen, 1-1 !  Op dat moment gewoon een terechte stand gezien het spelbeeld.

Kort daarna een goede dribbelactie over links van Jimmy Andeweg die de bal keurig terug kon leggen op de half uitgegleden Wessel Schouwink die  onvoldoende kracht kon geven om de bal af te drukken.

Terwijl de tijd doortikte naar de 70e minuut hield heel ZBVH zijn adem in op een goede afloop.

Echter na een mooie indraaide vrije trap  van de voet van Jimmy Andeweg kon niemand minder dan Wessel Schouwink  alsnog de bevrijdende treffer binnen knikken vanuit de  rebound; 1-2 .

Daarna was het verzet gebroken bij de thuisploeg en kon ZBVH nog verder uitlopen naar 1-3 , na goed druk zetten van de ingevallen Jarno van der Heiden was het opnieuw Schouwink die (wederom) een hattrick op zijn naam mocht schrijven.

Conclusie; Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Herculianen.  Komende week zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden in de Korendijkse “ El Clasico’’ versus Goudswaardse Boys.