ZBVH JO10-1 knokt maar verliest 1e wedstrijd regioCup

Datum

5 juni 2021 9:45

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk!!!!! Na heeeeel lang wachten mochten de mannen van de JO10-1 weer opdraven voor een echte wedstrijd! Om 9.45uur werd er afgetrapt tegen IJVV de Zwervers uit Rotterdam. Vol met spanning (Renne was al om 5uur wakker door de spanning) en met heel veel zin zijn we vertrokken naar Rotterdam. We zijn vertrokken met de volgende mannen: Jory, Mees, Olivier, Kay, Owen, Teun, Renne en Kyaro. Voor Kyaro was dit zijn allereerste voetbalwedstrijd!

Op het "oude" kunstgras werd er afgetrapt tegen een sterk IJVV de Zwervers. De mannen van ZBVH waren vanaf minuut 1 erg onder de indruk van de tegenstander en voetbalden niet op het niveau dat ze normaal wel doen.

De 1e helft begonnen we slap en dat resulteerde na 5minuten in de 1e tegen goal. ZBVH probeerde het een beetje op te pakken en kregen zowaar een aantal kansen. Helaas stond er vizier nog niet op scherp. Bij de tegenstander stond het vizier wel op scherp. De Zwervers schoten vrij snel de 2-0 en de 3-0 binnen. in de timeout halverwege de 1e helft werd er aan de mannen gevraagd hoe het ging en wat er beter kon. Olivier gaf aan dat we wat bang waren en niet fel genoeg waren. (mooi om te zien dat hier al overnagedacht gaat worden!). Na de timeout tapte ZBVH uit een ander vaatje. Na een goede aanval was het Teun die met een mooi en hard diagonaal schot het net wist te vinden. 3-1! ZBVH bleef fel en kreeg het betere van het spel. Vrij snel na de 3-1 werd het 3-2! Door hard werken van Renne kreeg Olivier een niet te missen kans en schoot deze dan ook netjes binnen! Vlak voor rust verslapte we weer een beetje en was het de Zwervers die de 4-2 tegen de touwen schoot.

In de rust hebben we besproken wat er vooral goed ging en dat we vooral zo door moesten gaan!

De 2e helft was nog maar net begonnen en ZBVH verkleinde de score tot 1 doelpunt. Renne, die hard werkte, schoot de bal netjes in het doel en zo werd het 4-3! Het kan nog! De rest van de 2e helft ging het over en weer. Olivier en Renne kregen nog kansen maar helaas wilde de bal er niet in. De Zwervers scoorden nog 3x en zo werd de eindstand 7-3 in het voordeel van IJVV de Zwervers.

Het was heerlijk om weer op het veld te staan en deze 1e wedstrijd was direct leerzaam en een mooi voorbeeld waarom de trainers altijd er op hameren niet door het midden uit te verdedigen ;-) Al met al hebben de mannen laten zien te willen knokken als team!

Zaterdag 12 juni spelen we een thuiswedstrijd tegen Charlois uit Rotterdam. Aanvang 9.00uur