Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag is het ZBVH na zes jaar weer eens gelukt om de altijd lastige uitwedstrijd tegen Goudswaardse Boys te winnen. Pas luttele minuten voor het einde werd de einduitslag bewerkstelligd. Zonder publiek op Sportcomplex de Koorenaar vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen, maar met de nodige toeschouwers op de natuurlijke tribune van de aangrenzende Westdijk, begon de thuisploeg overtuigend. Na vijf minuten moest ZBVH-aanvoerder Mark Burger zijn doelman op de lijn assisteren om een kopbal van Jacco Vink buiten het doel te houden. In de 10e minuut waren zowel Darwyn Pennock namens Goudswaardse Boys als Twan Breure namens ZBVH dicht bij de openingstreffer. Een tiental minuten later kwamen de gastheren verdiend op voorsprong. Een door de ZBVH-defensie onvoldoende weggewerkte hoekschop werd door Thimo Herrewijnen opnieuw voorgezet en door Jacco Vink knap achter doelman Yarno Teuling gekopt: 1-0. ZBVH kwam hierna beter in de wedstrijd en nadat Wessel Schouwink al de nodige mogelijkheden had laten liggen haalde hij tien minuten voor rust wél doeltreffend uit: 1-1. Kort daarop leek Schouwink ZBVH zelfs op voorsprong te zetten, maar zijn rebound na een schot van Marvin Lems tegen de paal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de overzijde waren Thimo Herrewijnen en Robin Verhoeven in de tegenstoot gevaarlijk, maar de boeiende wedstrijd bleef tot de rust in evenwicht.

Na de onderbreking stapelden de doelrijpe kansen zich aanvankelijk op voor de Boys en ZBVH mocht van geluk spreken dat de Goudswaarders verzuimden opnieuw de leiding te nemen. De lijstaanvoerder worstelde zich van lieverlee onder de Goudswaardse druk uit en onder anderen Davey Lodder en invaller Pirmin Buitendijk stuitten op doelman Bryan Huijzers, terwijl aan de kantinezijde Thomas Keijzer en Johan Bestebreur ZBVH-keeper Yarno Teuling tot noodzakelijk ingrijpen dwongen. In de 87ste minuut kwam er alsnog een winnaar uit de bus en dat was het bezoekende ZBVH. Twan Breure wipte de bal fraai met zijn knie over zijn tegenstander heen, speelde ook een tweede speler uit en joeg de bal in de Goudswaardse kruising: 1-2.

(Verslag en foto's van Sander en Koos Schilperoort)